Steeds vaker zijn terrasverwarmers te zien in het straatbeeld. Vele terrassen van restaurants en cafés zijn voorzien van dergelijke verwarming. Waarom? Terrasverwarming verlengt de avonden, maar ook het complete terrasseizoen. Hierdoor kunt u als horecaondernemer langer gebruik maken van de buitenruimte bij uw horecagelegenheid.

Verleng het terrasseizoen

Terrasverwarming bij restaurant Wittern in Veghel

Terrasverwarming bij restaurant Wittern in Veghel

Gasten zoeken steeds vaker het zomerse gevoel op om te genieten van een lekker hapje of drankje, het liefst in de buitenlucht. Zodra het buiten begint af te koelen is het voor velen niet meer aantrekkelijk om buiten te vertoeven. Tenzij uw terras voorzien is van heaters. Een terras met heaters is aangenaam warm voor uw gasten. De avonden worden zo verlengd en uw gasten zullen langer blijven en dus ook meer consumeren. Uw terras wordt vele malen rendabeler wanneer het in de lente, zomer en herfst gebruikt kan worden.

Naast meer ruimte zal de reuring op uw terras meer bezoekers trekken. Een terras met bezoekers ziet er natuurlijk gezelliger uit dan een leeg terras en het zorgt voor extra klandizie. De kenmerkende rode gloed, die verspreid wordt door infraroodheaters, zal voor velen een kenmerk zijn van verwarming, waardoor zij uw terras al van verre zien.

Waardering voor rokers

Het volledige terras wordt verwarmd en is daardoor ook op koudere dagen te gebruiken.

Het volledige terras wordt verwarmd en is daardoor ook op koudere dagen te gebruiken.

Sinds het rookverbod staan de rokers vaak letterlijk in de kou. Het volledige terras wordt verwarmd en is daardoor ook op koudere dagen te gebruiken. Wanneer u de mogelijkheid biedt om te roken dáár waar terrasverwarming hangt, zullen rokers het niet erg vinden om op koude dagen buiten een sigaret op te steken.Rokers zullen uw horecagelegenheid verkiezen boven een café of restaurant zonder terrasverwarming. De rokers voelen zich gerespecteerd in uw zaak en zullen een prettige ervaring hebben. "Buiten" roken is geen reden meer om thuis te blijven.

Ervaring met terrasverwarming in de horeca

Wij, van Terrasheater.nl, hebben een jarenlange ervaring op het gebied van terrasverwarming. Voor professioneel gebruik in horecagelegenheden leveren wij voornamelijk gasheaters, maar ook elektrische infraroodheaters worden steeds vaker toegepast. Verschillende terrassen van restaurants of cafés hebben wij de afgelopen jaren voorzien van verwarming. Van een klein buurtcafé tot een groot terras van een nieuw restaurant. Wij kunnen u voorzien van advies op maat, zodat er samen een verwarmingsplan opgesteld wordt.

Door het inzetten van de juiste heaters, eventueel uitgebouwd met dimmers of schakelaar, kunt u uw complete terras verwarmen. Een dergelijke installatie is een flinke investering, hiervan zijn wij ons terdege bewust. Gelukkig leert de praktijk ons dat de complete terrasverwarming vaak zeer snel is terugverdiend. Wanneer u kijkt hoeveel uw zaak vergroot wordt door verwarming is de investering relatief laag.

De verbruikskosten zijn niet noemenswaardig, althans zolang u gebruik kunt maken van aardgas of elektriciteit. Bij plaatsing van gasheaters op een terras van 30m2 (10 x 3 m) zijn de verbruikskosten € 2,35 per uur. Hierbij is gerekend met tarieven uit 2012 en wordt gebruik gemaakt van 4 TerrasSchwank 7 toestellen. Elektrische heaters zijn over het algemeen voordeliger in aanschaf en installatie (wanneer er voldoende stroomvoorziening is), maar duurder in verbruik. Wanneer u twee biertjes per uur extra verkoopt, heeft u de stookkosten al ruimschoots terugverdiend.

Geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op voor de mogelijkheden!