Terrasverwarming voor de horeca. Waren het vroeger vooral gas terrasverwarmers die de horeca gebruikte. Steeds vaker krijgen wij de vragen naar elektrische terrasverwarmers voor professioneel gebruik. Ook de horeca schakelt over naar professionele elektrische terrasverwarmers. Vanwege de hogere prijzen, de beschikbaarheid en het sentiment van de gasten ten aanzien van gas. Het lijkt erop dat gas terrasverwarmers steeds meer uit het straatbeeld verdwijnen. Maar wanneer u als horecaondernemer van het gas af wil. Wat is een goed elektrisch alternatief? Wat is voor u de beste elektrische terrasverwarming?

Elektrische terrasverwarming voor de Horeca

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw horecaterras elektrisch te verwarmen. Belangrijk is hierbij te bepalen wat of welk gedeelte van uw terras u precies wenst te verwarmen. Aan de hand hiervan bepaalt u namelijk het benodigd vermogen. En bepaalt u of de huidige situatie toereikend is. Of dat er extra stroomgroepen dienen te worden aangelegd.

Professionele terrasverwarming horeca kopen

Bepalen van het benodigd vermogen

Vaak zijn de terrassen in de horeca te kenmerken als open terrassen. Dat wil zeggen niet of nauwelijks voorzien van beschutting. Hoogstens aan de zijkanten een glazen of plastic windscherm. Maar vooral open en toegankelijk voor de wind.

In dergelijke situaties spreken we van een open terras. En bij een open terras gebruikt u bij voorkeur korte golfstralers. Het vermogen en bereik van dergelijke elektrische terrasverwarmers is als volgt:

  • 1400 / 1500 watt verwarmt ongeveer een oppervlakte van 2,5 m. x 2,5 m. tot een ophanghoogte van 2,10 m.
  • 2000 watt verwarmt ongeveer een oppervlakte van 3 m. x 3 m. tot een ophanghoogte van 2,50 m.
  • 2500 watt verwarmt ongeveer een oppervlakte van 3,5 m. x 3,5 m. tot een ophanghoogte van 2,80 m.

Voorbeeld terrasverwarming voor de horeca

U heeft de wens om een terras met een diepte van 3 meter en een breedte van 6 meter ter verwarmen. En de mogelijke ophanghoogte bevindt zich op 2,40 meter. U kan dan volstaan met 2 elektrische terrasverwarmers van 2000 watt. Aangezien deze beide een oppervlakte verwarmen van 3 x 3 meter. Wanneer u deze met voldoende tussenruimte (ongeveer 3 meter) naast elkaar hangt. Verwarmt u met deze twee heaters het gehele terras.

Vermogen van een stroomgroep

Waar u bij het voorbeeld rekening mee dient te houden is de aanwezige capaciteit. En / of u de beschikt over meerdere stroomgroepen. Want 2 heaters van 2000 watt kunnen niet op dezelfde groep. Want op één groep van 16 ampère kan een vermogen van maximaal 3680 watt. (230 volt x 16 A). Hierbij dient u ook nog rekening te houden met mogelijke piekspanning. Dit is de spanning die vrijkomt bij het inschakelen van bepaalde heaters. Sommig heaters vragen dan heel kort even iets meer vermogen. Dit kan weer net voldoende zijn om stoppen of de automaat uit te schakelen. Wanneer u normale gesproken niet over de maximale capaciteit gaat van 3680 watt. Maar dit alleen het geval is bij get inschakelen kan een tragere zekering, de zogenaamde C-zekering. uitkomst bieden. En u helpen dit probleem te voorkomen.

Elektrische terrasverwarming aan de gevel

Elektrische terrasverwarming aan de gevel is de meest praktische plaats om een terrasverwarming te plaatsen. De bedrading is vaak vanuit binnen naar buiten toe te leiden. Zorg bij een dergelijk plaatsing wel dat er voldoende afstand is tussen de heater en het plafond of de luifel. Deze benodigde afstand kan goed per heater verschillen. Hoe beter de isolatie van de heaters hoe minder de minimale afstand tot het doek of plafond bedraagt. Laat u hierover goed informeren.

elektrische_terrasverwarming_horeca_gevel_terrasheater.nl

Elektrische terrasverwarming onder een parasol

Wanneer een elektrische terrasverwarmer aan de gevel niet kan of gewenst is. En er staan wel parasols op het terras. Dan kan het het een optie zijn om de terrasverwarmers op te hangen aan de baleinen van een parasol. Voor diverse elektrische terrasverwarmers bestaan er namelijk parasolbeugels of baleinbevestiging. Die het relatief eenvoudig maken om een elektrische terrasverwarmer te monteren onder een parasol. Waardoor u eenvoudig het gebied on de de parasol aangenaam verwarmt. Of systemen die aan de parasolstok worden gemonteerd.

elektrische_terrasverwarming_horeca_aan_parasol_terrasheater.nl

Elektrische terrasverwarming op een standaard of statief

Mocht het niet lukken een elektrische heater te plaatsen aan de gevel. En is er ook geen geschikte parasol aanwezig om een heater aan te monteren. Dan heeft u altijd nog de mogelijkheid om elektrisch terrasheaters te plaatsen in combinatie met een standaard of een statief. Ook wel de vrijstaande terrasheaters genoemd.

De standaarden en statieven van deze terrasverwarmers zijn voldoende verzwaard om de elektrische terrasverwarmers te kunnen dragen. Het grote bijkomende voordeel van een elektrische heater op een standaard of statief is. Dat afhankelijk van de lengte van de stroomdraad u de heater neerzet waar u wens.

elektrische_terrasverwarming_horeca_op_standaard_of_statief_terrasheater.nl

Verbruikskosten elektrische terrasheater of gasheater

De verbruikskosten zijn niet noemenswaardig, althans zolang u gebruik kunt maken van aardgas of elektriciteit. Bij plaatsing van gasheaters op een terras van 30m2 (10 x 3 m) zijn de verbruikskosten een paar euro per uur. Afhankelijk van uw energieaanbieder en de huidige prijzen. Elektrische heaters zijn over het algemeen voordeliger in aanschaf en installatie (wanneer er voldoende stroomvoorziening is), maar duurder in verbruik. Alhoewel dit laatste steeds minder het geval is met de sterk stijgende gasprijzen. Meer informatie en het berekenen van de verbruikskosten vindt u in de blog: Verbruik terrasverwarming en terrasheater.

Verleng het terrasseizoen met een terrasverwarming voor de horeca

Gasten zoeken steeds vaker het zomerse gevoel op om te genieten van een lekker hapje of drankje, het liefst in de buitenlucht. Zodra het buiten begint af te koelen is het voor velen niet meer aantrekkelijk om buiten te vertoeven. Tenzij uw terras voorzien is van heaters. Een terras met heaters is aangenaam warm voor uw gasten. De avonden worden zo verlengd en uw gasten zullen langer blijven en dus ook meer consumeren. Uw terras wordt vele malen rendabeler wanneer het in de lente, zomer en herfst gebruikt kan worden.

Naast meer ruimte zal de reuring op uw terras meer bezoekers trekken. Een terras met bezoekers ziet er natuurlijk gezelliger uit dan een leeg terras en het zorgt voor extra klandizie. De kenmerkende rode gloed, die verspreid wordt door infraroodheaters, zal voor velen een kenmerk zijn van verwarming, waardoor zij uw terras al van verre zien.

Professionele terrasverwarming voor de horeca

Wij, van Terrasheater.nl, hebben een jarenlange ervaring op het gebied van terrasverwarming. Voor professioneel gebruik in horecagelegenheden leveren wij voornamelijk gasheaters, maar ook elektrische infraroodheaters worden steeds vaker toegepast. Verschillende terrassen van restaurants of cafés hebben wij de afgelopen jaren voorzien van verwarming. Van een klein buurtcafé tot een groot terras van een nieuw restaurant. Wij kunnen u voorzien van advies op maat.

Door het inzetten van de juiste heaters, eventueel uitgebouwd met dimmers of schakelaar, kunt u uw complete terras verwarmen. Een dergelijke installatie is een flinke investering, hiervan zijn wij ons terdege bewust. Gelukkig leert de praktijk ons dat de complete terrasverwarming vaak zeer snel is terugverdiend. U vergroot namelijk de omzetmogelijkheden omdat mensen langer de tijd op een gezellig terras willen doorbrengen. En waar het gezellig is wordt gedronken.

Professionele terrasverwarming horeca kopen?

Het kopen van een terrasverwarmer kan eenvoudig en snel op terrasheater.nl. Twijfelt u of u wel de juiste terrasverwarmer voor uw situatie heeft gevonden? Kunt u een bepaalde terrasverwarmer niet vinden op onze site? Of bent u benieuwd naar de prijs, beschikbaarheid en / of leveringstijden? Bel of mail met onze klantenservice op 0413 - 724 992 of info@terrasheater.nl. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ons team staat voor u klaar!