Wat is een draadloze schakelset? En wat kan ik hiermee in combinatie met mijn heaters? In deze blog leggen we u uit waarvoor u de set gebruikt, hoe dit werkt en wat de voordelen hiervan zijn. Lees hieronder snel verder voor meer informatie.

Wat is een draadloze schakelset?

De draadloze schakelset is een lasdoos die u tussen de gasheater en de stroomtoevoer plaatst. Met de schakelset kunt u verschillende gasheaters aan en uit zetten zonder op te staan. U hoeft namelijk alleen nog maar op een afstandsbediening te drukken om deze te kunnen regelen.

Waarvoor gebruik ik een draadloze schakelset?

Het draadloos schakelen biedt diverse voordelen en gemakken in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld: wanneer u onder uw overkapping zit en u merkt dat het toch wat kouder begint te worden, drukt u op de afstandsbediening en dan gaat de heater aan. Heeft u een dimfunctie op de heater zitten? Ook deze kunt u bedienen met de afstandsbediening. Zo kunt u rustig blijven zitten en de warmte naar wens regelen.
Let op! De draadloze schakelsets zijn alleen geschikt voor gasheaters.

Hoe werkt een draadloze schakelset?

De complete schakelset is geschikt voor het draadloos aansturen van één gasheater met elektrische ontsteking (en eventueel met dimfunctie). De schakelset bestaat uit een lasdoos met daarin een schakelactor (hiermee kan de verwarmer geschakeld worden), stekkerkabel en afstandsbediening. De afstandsbediening zorgt er vervolgens voor dat de heater geregeld kan worden.

Deze set is plug & play voor Alke gasheaters, wat betekent dat u de stekker in het stopcontact steekt, de vierkante apparaatstekker op de heater en alles functioneert. Voor SBM en Schwank heaters, moet alleen nog de stroomkabel vanuit de heater aangesloten worden in de lasdoos. Met deze schakelset wordt het installeren van een gasheater een stuk gemakkelijker!

Wanneer gebruik ik een draadloze schakelset?

Een draadloze schakelset gebruikt u dus wanneer u van gemak houdt en u de heater makkelijk aan wilt zetten. U hoeft namelijk maar op één knop te drukken om de heater te regelen.

Draadloos schakelen met 1 of 2 kanalen

Een draadloze schakelset met 1 kanaal (1 stekker) is geschikt voor 1 gasheater met elektrische ontsteking.
Een schakelset met 2 kanalen (2 stekkers) is geschikt voor 1 gasheater met elektrische ontsteking en dimfunctie.

Waaruit bestaat een draadloze schakelset?

  • Schakelactor 16A 868 mHz
  • Lasdoos
  • Stekker met 1 meter snoer
  • 1 of 2 apparaatstekker(s) met 1 meter hittebestendige snoer
  • Afstandsbediening

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons via info@terrasheater.nl of 0413-724992.