De beste terrasverwarmer kopen

We krijgen vaak de vraag: welke terrasverwarmer of terrasheater is het beste? Los van het feit dat er een enorm kwaliteitsverschil is in het aanbod. Is dit met name afhankelijk van de ruimte die u wenst te verwarmen. Het is dus niet mogelijk om te spreken van een beste terrasverwarmer of terrasheater. Het is wél mogelijk om de de beste terrasverwarming voor uw situatie te bepalen. 

Wilt u weten welke terrasheater u moet kopen? Bepaal aan de hand van de onderstaande stappen, welke terrasheater het beste is voor uw situatie. Of bel vrijblijvend onze klantenservice: 0413 - 72 49 92. Dan kijken wij samen met u, wat voor u de beste terrasheater is. U ontvangt dan een advies op maat.  

 

De beste terrasverwarmer voor uw situatie | weet waar u op moet letten!

In 7 stappen naar de beste terrasverwarming of terrasheater voor uw situatie. Lees voor meer informatie onderstaand artikel. Of bel met één van onze specialisten op 0413-724992.

  1. Type terras
  2. Gebruik (vast of mobiel)
  3. Brandstof
  4. Milieu & verbruik
  5. Aanschafkosten
  6. Lichtopbrengst
  7. Design en Veiligheid

 

Type terras bepaalt de beste terrasverwarmer

Van groot belang bij het kiezen van terrasverwarming is het soort terras dat u wilt verwarmen. Hiermee bedoelen we vooral hoe open of gesloten het terras is. Is het bijvoorbeeld een overkapping met drie of vier open zijden? Of is het geheel afgesloten van de buitenlucht met wanden aan alle zijden?

Wanneer een terras minder goed is afgesloten, is een terrasheater met korte golf aan te raden. Deze geven zogenaamde stralingswarmte: alle oppervlaktes die straling ontvangen worden warm. Deze warmte is  vergelijkbaar met zonnewarmte en verwaait niet. Dit in tegenstelling tot de convectiewarmte van lange golf heaters. Zowel gas- als elektrische terrasverwarmers zijn in een open ruimte te gebruiken. Meer over de verschillende soorten van straling kunt u lezen in Wat is infrarood?.

 

Bij een geheel afgesloten terras. Of bij een terras dat geheel is af te sluiten, werken terrasheaters met een lange golf het beste. Deze warmen de lucht op in plaats van direct warmte te stralen. Hierdoor verwarmen deze heaters de gehele ruimte. Vergelijkbaar met een centrale verwarming. Een bijkomend voordeel is dat dit soort heaters weinig tot geen licht geven. In gesloten ruimtes zijn gasheaters niet te gebruiken. Dit is vanwege het verbruiken van zuurstof bij de verbranding.

 

Vaste of mobiele terrasverwarmer

Wordt de terrasverwarming vast gemonteerd, of moet deze verplaatsbaar zijn? Vaste terrasverwarming is de beste oplossing voor die plekken waar je vaak buiten zit. Bijvoorbeeld een vast terras bij een woning of restaurant. Een vaste terrasverwarming is eenvoudig in gebruik. Zeker als deze wordt voorzien van (draadloze) schakeling. Ook kan de terrasverwarming zorgvuldig geplaatst worden voor optimaal comfort en rendement. De vaste terrasverwarmers wordt gemonteerd aan wand of plafond. Waarbij plafondmontage er nog sprake kan zijn van inbouw of opbouw.

Gebruikt u de terrasheater minder vaak. En ook niet altijd op dezelfde plek? Dan is een patioheatervrijstaande elektrische heater of partytentheater meer geschikt. Deze heaters zijn makkelijk te verplaatsen en goed te gebruiken voor bijvoorbeeld feestjes. Een patioheater is het meest mobiel. De patioheater werkt namelijk op een gasfles en kan overal worden ingezet. U heeft dus geen stroompunt in de buurt nodig.

 

Brandstof: Gas of electrische  terrasheater

Wilt u een terrasverwarmer op gas of elektra? Deze twee soorten van verwarmen hebben beide hun voor- en nadelen. Meestal is de keuze tussen gas of elektra al gemaakt. Het is namelijk niet altijd mogelijk om nog voorbereidingen te treffen die nodig zijn voor een gasheater. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een extra gasleiding. Of er is niet voldoende vermogen beschikbaar voor het aansluiten van een elektrische heater.

Wanneer u wel de mogelijkheid heeft om nog zaken aan te passen. Denk dan goed na over de soort energiebron die het beste bij u past. Zo heeft een gasheater bijvoorbeeld het voordeel weinig licht te geven, maar toch veel warmte. Hiervoor dient er wel een gasleiding aanwezig te zijn. Elektrische heaters zijn daarentegen makkelijker te installeren en ook geschikt voor lagere overkappingen, omdat ze minder ruimte nodig hebben. Meer over de voor- en nadelen van de verschillende brandstoffen leest u in Gas of elektrische terrasverwarming?.

 

Milieu & verbruik terrasheaters

Het meest milieuvriendelijk is een warme trui of jas aan te trekken in plaats van terrasverwarming te gebruiken. Maar waarschijnlijk kiest u bewust voor terrasverwarming. Omdat het een zeker comfort biedt. Of omdat het uw (horeca) terras gezelliger en comfortabeler maakt. Of omdat u een ruimte wenst te verwarmen waar u maar af en toe zit.

Uw terrasverwarming kan klimaatneutraal zijn als deze werken op elektriciteit of gas die u groen inkoopt of zelf opwekt. In het gebruik is gas nog altijd goedkoper dan elektriciteit (gekeken naar kosten per vierkante meter). De installatiekosten voor gasheaters liggen vaak wel hoger. Die hogere kosten zijn echter terugverdiend na ongeveer 1500 uur. Particulieren halen meestal geen 1500 branduren. Daarom is een elektrische terrasheater vaak interessanter. Zeker als er gekeken wordt naar de totale kosten (aanschaf, installatie, verbruik en onderhoud).

 

Aanschafkosten terrasverwarmer

Terraswarmers zijn er in verschillende prijsklassen. En gasheaters zijn in de regel duurder dan elektrische heaters. Dit heeft te maken met de totale kosten van deze gasheaters. Waarbij naast de aanschaf ook rekening dient te worden gehouden met de bijkomende montagekosten. 

Elektrische heaters zijn goedkoper om te (laten) installeren. Een handige klusser kan dit (eventueel met ondersteuning vanuit ons) zelf. Voor elektrische heaters dient er wel een stroomgroep met voldoende vermogen beschikbaar te zijn. De prijs van een elektrische terrasverwarmer wordt bepaald door de kwaliteit van de lamp, de behuizing en extra functionaliteiten als dimmen en afstandsbediening. Bij elektrische terrasheaters is de warmtelamp het duurste onderdeel. Goede warmtelampen hebben een lange levensduur en lage lichtopbrengst, maar zijn ook duurder in aanschaf.

 

Lichtopbrengst

Bedenk of u het storend vindt als de terrasverwarming licht geeft. Kortegolf heaters geven altijd licht, de hoeveelheid licht verschilt per type lamp. Een LowGlare lamp geeft bijvoorbeeld beduidend minder licht dan een reguliere lamp van hetzelfde merk. Als u terrasverwarming wilt die helemaal geen licht verspreidt, kunt u kiezen voor een donkerstraler.

Het beste ervaart u het verschil wanneer u de heaters kan zien en vergelijken. U bent daarom altijd van harte welkom om de verschillen te ervaren in onze showroom.

Design

Het oog wil ook wat. Terrasheaters zijn er in verschillende kleuren, modellen en afwerkingsniveaus. Premium heaters van bijvoorbeeld Bromic blinken uit door een hoog afwerkingsniveau. Solamagic biedt heaters en inbouwframes aan in veelvoorkomende kleuren als RAL9001 en RAL9010, waardoor ze ook qua kleur naadloos kunnen worden ingepast in bijvoorbeeld een plafond. Daarnaast is het zelfs mogelijk om alles in ieder gewenste RAL kleur te spuiten, zodat de toestellen ook bij minder standaard kleuren aansluiten.

 

Veiligheid van terrasheaters

Natuurlijk staat veiligheid voorop. Bij Terrasheater.nl zijn alle aangeboden terrasverwarmers voorzien van de nodige veiligheidsvoorzieningen en keurmerken. Gastoestellen vallen altijd uit als er geen verbranding meer is. Al onze patioheaters zijn voorzien van een omvalbeveiliging. Die zorgt ervoor dat de gastoevoer wordt afgesloten als de patioheater omvalt. Alle elektrische heaters zijn voldoende beveiligd om buiten te hangen in weer en wind.

 

Vind de beste terrasverwarmer

Met behulp van onze filters bepaalt u zelf, eenvoudig de juiste elektrische heater of gasheater voor uw situatie.

Liever samen kijken met één van onze experts? Bel vrijblijvend onze klantenservice: 0413 - 724992. Dan kijken we samen met u naar de beste terrasheater of terrasverwarmer voor uw situatie.

Of stuur een beschrijving (eventueel met foto's) van uw terras naar: info@terrasheater.nl. Wij voorzien u dan van een advies op maat. Het enige dat wij daarvoor nodig hebben is:

  1. de lengte en breedte van de te verwarmen oppervlakte (vaak kleiner dan het hele terras)
  2. de hoogte waar de heaters kunnen worden geplaatst, en
  3. informatie over het soort terras (open, half open of gesloten).

 Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom om de toestellen te ervaren.

Mocht u meer informatie wensen over het gebruik van infrarood verwarming voor binnen dan verwijzen we u graag door naar de site heaterdirect.nl Deze site staat volledig in het teken van elektrisch verwarmen binnen huizen, kantoren en bedrijfsruimtes. En informeert u over het gebruik van elektrische verwarming in woonkamers, badkamers, kantoorkamers, bedrijfshallen en meer.