Geniet u ook zo graag van uw tuin tijdens de lange zomeravonden? Of wilt u uw terras ook in de herfst en het vroege voorjaar aangenaam warm houden? Dan is een terrasverwarmer wellicht de perfecte oplossing. Maar plaatst u een terrasverwarmer onder een overkapping, dan zijn er wel enkele aandachtspunten. Wij helpen u graag op weg met een aantal praktische tips!

Welke terrasverwarmer onder een overkapping?

Het type terrasverwarmer dat geschikt is voor onder uw overkapping, hangt grotendeels af van het verwarmingselement. We maken hierbij onderscheid tussen:

  • Gas terrasverwarmers: Deze stralers werken op propaangas of aardgas en zijn zeer efficiënt in het verwarmen van grote ruimtes. Let wel op: gasverwarmers mogen niet onder volledig gesloten overkappingen geplaatst worden vanwege de CO2-uitstoot.
  • Elektrische terrasverwarmers: Elektrische terrasverwarmers zijn ideaal voor kleinere overkappingen of als u geen gasaansluiting heeft. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, zoals halogeen terrasverwarmers, infrarood terrasverwarmers en korte golf terrasverwarmers.

Belangrijke aandachtspunten bij plaatsing

Naast het type terrasverwarmer, zijn er nog enkele belangrijke aandachtspunten bij de plaatsing onder een overkapping:

  • Veiligheidsafstand: Lees altijd de handleiding van uw terrasverwarmer aandachtig door en respecteer de minimale veiligheidsafstanden tot brandbare materialen (zoals parasols en doeken).
  • Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie onder uw overkapping, zeker bij gas terrasverwarmers.
  • Ophangsysteem: Kies een stevig ophangsysteem dat geschikt is voor het gewicht van uw terrasverwarmer.
  • Richting: Plaats de terrasverwarmer zo dat deze de warmte optimaal kan verspreiden over uw terras.
  • Vochtbestendigheid: Elektrische terrasverwarmers voor onder een overkapping moeten spatwaterdicht zijn.

Terrasverwarmer afstand tot plafond en muur

Een veilige afstand voor het plaatsen van een Terrasverwarmer aan de muur of het plafond is afhankelijk van de soort terrasverwarmer en de opbouw van de terrasverwarmer. Zo gelden er andere regels voor gasheaters dan voor elektrische terrasverwarmers. En is het sterk afhankelijk van de samenstelling, de gebruikte materialen van de terrasverwarmer. Een terrasverwarmer met een goede behuizing heeft een hogere isolatiewaarde en houdt meer warmte tegen aan de achterkant dan een terrasverwarmer van een mindere kwaliteit. Meer hierover leest u op onze blog: Terrasverwarmer afstand plafond en muur

Soorten overkappingen: polycarbonaat, doek of hout

Het installeren van een terrasverwarmer onder een polycarbonaat dak, doek of hout is ook zeker mogelijk. Meer hierover leest u op onze blog: Terrasverwarmer onder polycarbonaat dak, doek of hout.

Welk merk terrasverwarmer onder overkapping?

Wanner rekening wordt gehouden met de minimale afstanden zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing kunnen vrijwel alle merken terrasverwarmers worden geplaatst onder een overkapping. Alleen zijn de eisen van sommige merken zo hoog, vanwege bijvoorbeeld een minder geisoleerde behuizing, dat de terrasverwarming soms we een halve meter tot een meter van het plafond moet hangen. Terrasverwarmers die relatief dicht bij het plafond mogen hangen zijn die van de volgende merken:

Vind de beste terrasverwarmer voor uw overkapping

Met de juiste terrasverwarmer en door rekening te houden met bovenstaande aandachtspunten, geniet u ook tijdens de koelere maanden van een aangenaam warm terras onder uw overkapping.

Toch kan het een hele uitdaging zijn om de de beste terrasverwarmer te vinden voor onder uw overkapping. Daarom staan onze ervaren specialisten klaar om u te adviseren bij het maken van de juiste keuze.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze terrasverwarmers of voor advies over de beste terrasverwarmer onder uw overkapping. Want wij helpen u graag bij het creëren van een warm en comfortabel terras waar u het hele jaar door van kan genieten.

Wij zijn dé specialist op het gebied van terrasheaters en kijken dan ook graag met u mee. Bij ons kunt u zowel particulier als zakelijke terecht. Wij zorgen voor een passend en eerlijk advies. En bestellingen worden altijd gratis bezorgd binnen Nederland en België.

Showroom terrasverwarmers

Bezoek onze showroom en ervaar de aangename warmte van onze terrasverwarmer. Maar maak hiervoor wel een afspraak om te voorkomen dat iemand u voor is op uw gewenste tijdstip.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met onze specialisten: 0413 - 724992. Wij kijken en denken graag met u mee.

Veelgestelde vragen terrasverwarmer onder een overkapping

1. Mag een terrasverwarmer onder een overkapping?

Ja, dat mag, maar niet alle types terrasverwarmers zijn geschikt. Gasverwarmers mogen bijvoorbeeld niet onder volledig gesloten overkappingen gebruikt worden vanwege de CO2-uitstoot. Elektrische terrasverwarmers zijn wel geschikt, op voorwaarde dat ze spatwaterdicht zijn.

2. Hoe hoog moet ik een terrasverwarmer hangen?

De minimale veiligheidsafstand tot het plafond vindt u in de handleiding van uw terrasverwarmer. Houd hierbij ook rekening met eventuele parasols of andere objecten die boven uw terras hangen.

3. Welke terrasverwarmer is het meest zuinig?

Elektrische terrasverwarmers zijn over het algemeen zuiniger in verbruik dan gas terrasverwarmers. Binnen de elektrische varianten zijn infrarood terrasverwarmers en korte golf terrasverwarmers vaak het meest efficiënt.

4. Kan ik een terrasverwarmer op afstand bedienen?

Ja, sommige terrasverwarmers hebben een afstandsbediening waarmee u de temperatuur kunt regelen of de verwarmer aan- en uit kunt schakelen.

5. Hoe kan ik mijn terrasverwarmer onder de overkapping schoonmaken?

Schakel de terrasverwarmer uit en laat hem volledig afkoelen. Gebruik een vochtige doek om de buitenkant schoon te maken. Raadpleeg de handleiding voor specifieke instructies over het reinigen van het verwarmingselement.