Hebt u hier ook net zo naar uitgekeken als wij? Wij zijn in ieder geval ontzettend enthousiast dat we u iets nieuws mogen tonen. Nieuw in het assortiment van Terrasheater.nl is namelijk: de Solamagic S3 inbouwset! De Solamagic S3 2500 Watt heater was natuurlijk al bekend, maar vanaf nu kan deze heater niet alleen opgebouwd worden. Deze krachtpatser kan namelijk netjes en veilig in uw plafond weggewerkt worden. In deze blog introduceren wij deze nieuwe parel in ons assortiment en maakt u kennis met de verschillende mogelijkheden die deze inbouwset heeft.

Solamagic S3 inbouwset

De Solamagic S3 2500 Watt is een uitstekende infrarood terrasverwarmer. De warmte die de heaters van Solamagic afgeven, zult u hetzelfde ervaren als de warmte van de zon. Door gebruik te maken van deze inbouwset, kunt u de heater netjes wegwerken in het plafond waardoor u alleen nog de onderkant van de terrasheater ziet.

De heater is standaard alleen aan en uit te zetten, maar is uit te breiden met een dimmodule. Door het gebruik van deze dimmodule kunt u de heater middels een afstandsbediening in warmte regelen. Met deze afstandsbediening hebt u de mogelijkheid om de heater in drie verschillende standen (33/67/100%) te zetten. De heater verwarmt een oppervlakte van ongeveer 12 vierkante meter. Hierbij houden we een ruimte van ongeveer 3,5 bij 3,5 meter aan met een maximale ophanghoogte van 2,80 meter.

Voordelen

De nieuwe inbouwset van Solamagic bevat een aantal grote voordelen. Zo heeft de terrasheater een Solarstar verwarmingslamp waardoor deze een stuk minder licht geeft. Er komt van deze heater een zacht, rood licht af. Doordat de Solamagic S3 vanaf nu in te bouwen is, is deze inbouwset natuurlijk ook ruimtebesparend. U kunt de heater netjes wegwerken in het plafond en hoeft deze niet meer onder het plafond te plaatsen. Doordat de heater al in het frame gemonteerd wordt, hoeft u dit thuis niet meer te doen. Hierdoor hoeft u alleen een gat te maken waar het frame in kan, het frame plaatsen met zes schroeven en de heater aan te sluiten.

Het grootste voordeel van de Solamagic S3 inbouwset is dat deze draaibaar is in het frame. In tegenstelling tot andere inbouwsets waar de heater vast in liggen, kunt u deze tot 20 graden draaien. Hierdoor kunt u de heater beter richten op de situatie die u wilt verwarmen. Het beste blijft natuurlijk, als u deze mogelijkheid hebt, om de heater recht boven de plek te hangen die u graag wilt verwarmen.

Veilig inbouwen

Om de heater te kunnen inbouwen, is er een gat nodig van 850 millimeter bij 280 millimeter. Om een Solamagic heater vervolgens veilig te kunnen inbouwen zijn er een aantal voorbereidingen nodig. Allereerst is er een ruimte nodig waarin het toestel kan koelen. Hiervoor dient de ruimte tussen twee balken over de lengte geheel vrij te zijn (minimale lengte 2.5 meter). De minimale hoogte van de balken is 17 cm, met een tussenafstand van 50 cm. Op deze manier ontstaat er een groot volume, waarin de heater zijn warmte kan verspreiden. Het bouwen van een nis of andere bekisting is dus niet de bedoeling. Voor extra veiligheid kunt u ter hoogte van de heater nog gips of Fermacell plaatsen.

Inhoud

De inbouwset van de Solamagic S3 bevat het inbouwframe en de 2500 Watt heater. De inbouwset is verkrijgbaar in de bekende kleuren van Solamagic; wit (RAL 9010), antraciet en titanium. De heater heeft een stekkerkabel van 180 centimeter waardoor u deze direct aan kunt sluiten in het stopcontact. Mocht deze kabel te kort zijn in uw situatie, dan zijn er altijd nog de langere aansluitkabels van Solamagic.

Bent u net zo enthousiast geworden al wij? Bekijk dan eens onze productpagina of neem contact met ons op voor meer informatie. En bekijk ook onze andere Solamagic Inbouwsets.