Terrasverwarmer zonder rood licht, is dat mogelijk? Het meest kenmerkende van een infrarood heater of terrasverwarmer is de rode, oranje lichtstraling. Sommige mensen ervaren dit licht als storend. In sommige situaties kan worden uitgeweken naar alternatieven. Er zijn voldoende alternatieven zoals met wit licht en zelfs geen licht. De zogenaamde donderstralers of lange golfstralers. Maar deze terrasverwarmers zijn niet geschikt voor iedere situatie.

terrasverwarmer zonder licht

Terrasverwarmer zonder rood licht

Wanneer u op zoek bent naar een terrasverwarming die geen licht verspreidt, dan is een donkerstraler een geschikt alternatief. Deze warmtepanelen werken met langegolfstraling en stralen geen licht uit.

Langegolfstraling is wel infrarood straling, maar dan uit categorie IR-C. Lange-golf-straling verwarmt via de lucht en zal dus eerst de lucht verwarmen en via de lucht ervaren wij de warmte. Het toestel zal eerst moeten opwarmen en is zeer gevoelig voor wind. Wanneer er namelijk lucht verplaatsing is, zal de warme lucht ook verplaatst worden.

De panelen zijn prachtig in te bouwen en prima weg te werken in uw overkapping. De voornaamste reden dat er voor deze panelen gekozen wordt, is het behoud van de sfeerverlichting en het verdwijnen van de rode gloed.

Wanneer de donkerstraler ingezet wordt op een open terras, dan kan de warmte wegvloeien met de wind. Wij raden daarom de donkerstraler af op een open terras of overkapping met meerdere open zijdes. Wilt u een donkerstralers gebruiken, laat u dan goed adviseren. Of lees meer over donkerstralers in onze verdiepende blog.

De beste terrasheaters zonder licht vinden? Donkerstralers zijn er in verschillende merken, uitvoeringen en prijzen. Wij adviseren u hier graag over.

LowGlare lampen

Infraroodstraling en dan voornamelijk korte-golf-straling blijft de meest efficiënte manier van verwarmen in de buitenlucht. Korte-golf-straling heeft namelijk geen last van wind of koude lucht, maar doordringt de luchtlagen en verwarmt als de zon. De warmte is dan ook binnen 1 sec. voor 90% voelbaar.

Tegenwoordig worden de lampen steeds beter en stralen de lampen meer warmte af en minder licht. Daarnaast zijn er speciale lampen die in plaats van rood licht, wit licht geven. De Wardenaar IP55 Toplamp is hier een voorbeeld van. Deze heater verspreidt een wit licht in plaats van rood licht. De Solamagic S1 heeft een andere lamp welke de nieuwste technologie bezit en daardoor een krachtige warmte geeft, maar een zwakke rode gloed.

Wanneer u twijfelt over de sterkte van het licht of over de hoeveelheid warmte die een heater uitstraalt, dan bent altijd van harte welkom om dit te komen ervaren in onze showroom. Hier hangt het grootste deel van ons assortiment. Een fijne locatie om verschillende terrasverwarmers te ervaren en uiteindelijk de juiste keus te maken.

Vragen over Terrasverwarmers zonder licht?

Hopelijk heeft het dit artikel u verder geholpen bij het vinden een terrasverwarmer zonder licht. Of u tot de conclusie gebracht dat het in uw situatie niet raadzaam is om een terrasheater zonder licht te plaatsen. Lees dan verder over de aandachtspunten voor het vinden van de juiste terrasverwarmer. Mocht u er niet uitkomen. Ons team van specialisten staat voor u klaar. Bel of mail vrijblijvend met onze klantenservice: 0413 - 724992. Wij kijken en denken graag met u mee. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan onze showroom. Hier zijn verschillende werkende modellen te bewonderen en te ervaren. Hier bent u ook van harte welkom voor een passend advies.