Veel zonweringen zijn voorzien van het bekend Somfy bedieningssysteem. Het is mogelijk om uw terrasverwarming met uw bestaande Somfy systeem aan te sturen. Dit kan zowel met een schakelaar als met een dimmer. In dit voorbeeld gaan we een infrarood heater dimmen met de externe ontvanger van Somfy.

Het voorbeeld gaat uit van 2x Solamagic 1400 Watt op één Somfy dimmer. Iedere willekeurige heater kan op de dimmer aangesloten worden als het maximaal vermogen maar onder 3000 Watt blijft. Zou u bijvoorbeeld 3x heaters van ieder 1000 Watt, dan is het ook mogelijk.

U sluit de dimmer aan op het stroomnet. Een andere stroomkabel sluit u aan op de uitgaande kant van de dimmer. Deze kabel wordt aangesloten op een wandcontactdoos. Wilt u twee heaters dimmen, dan dient deze kabel gesplitst te worden en op twee wandcontactdozen aangesloten te worden. Nu zijn de wandcontactdozen dimbaar. De heater kunt u nu installeren door de stekker in de gedimde wandcontactdoos te steken. Het voordeel van een gedimde wandcontactdoos is de mogelijkheid tot het de-installeren van de heater. Mocht deze ooit stuk gaan of iets anders mis gaan, dan kunt u de heater makkelijk verwijderen.

Aansluitschema Somfy dimmer

Heaters dimmen met externe Somfy dimmer