Is de omvalbeveiliging van uw terrasverwarmer kapot? Of werkt de omvalbeveiliging niet meer? Als u eenmaal weet waar de omvalbeveiliging bij uw terrasverwarmer zit. Dan vervangt u deze, met behulp van onderstaande uitleg, eenvoudig zelf.

In onze blog, veel voorkomende problemen bij een vrijstaande gas terrasverwarmer, leest u wat de kenmerken zijn van een kapotte omvalbeveiliging. Zodat u eenvoudig kan achterhalen of de omvalbeveiliging daadwerkelijk kapot is. 

In deze blog geven wij u een kijkje in de gas terrasverwarmer / terrasheater zelf. Zodat u de onderdelen ook zelf kan vervangen.


Moeilijkheidsgraad 

Voor deze klus is enige technische kennis vereist. 

Benodigdheden vervangen omvalbeveiliging

Wat heeft u nodig voor het vervangen van de omvalbeveiliging: 

- Terrasverwarmer 
- Schroevendraaier 
- Omvalbeveiliging

  1. Omvalbeveiliging Enders
    Omvalbeveiliging
    Omvalbeveiliging

    € 14,95 Incl. BTW

Stappenplan: omvalbeveiliging vervangen

De locatie van het de omvalbeveiliging kan verschillen per terrasverwarmer. Maar het vervangen van de thermokoppel gaat op vrijwel dezelfde manier.

Verschillende gasheaters

1. Demonteer de heater: verwijder de onderdelen van de terrasverwarmer zodanig dat de branderkop zichtbaar wordt. De locatie van de branderkop kan verschillen per terrasverwarmer / gasheater. Bij de bovenstaande voorbeelden is de branderkop terug te vinden in het aangegeven rode vak (zie afbeelding).

2. Vind de omvalbeveiliging: zodra u bij de branderkop bent, is de omvalbeveiliging direct terug te vinden. Zie hiervoor de specificaties in de onderstaande afbeelding.

branderkop

3. Vervang omvalbeveiliging: De omvalbeveiliging is een klein zwart kastje met daarin een knikker (die de gastoevoer afsluit wanneer de terrasverwarmer omvalt). Meer informatie over wat een omvalbeveiliging is en de werking hiervan, is terug te vinden op onze website: Hoe werkt een omvalbeveiliging

omvalbeveiliging en thermokoppel

Aan de omvalbeveiliging zitten twee draden van de thermokoppel. Deze draden zitten aangesloten met stekkertjes. Koppel de oude omvalbeveiliging los. En sluit vervolgens de stekkertjes aan op de nieuwe omvalbeveiliging. Zie hierboven het voorbeeld voor de locatie van de stekkertjes.

4. Monteer de heater: plaats alle onderdelen weer terug zodanig dat de branderkop weer afgedekt is. En test vervolgens de terrasverwarmer.

Vragen?

Voor het vervangen van de thermokoppel zie onze blog: Terrasverwarmer repareren: waar zit de thermokoppel? . Voor het vervangen van de magneetspoel zie onze blog: Terrasverwarmer repareren: waar zit de magneetspoel?

Komt u er niet uit? Bel gerust met de onze klantenservice 0413 724992