Is het thermokoppel van uw terrasverwarmer kapot? Of werkt het thermokoppel niet meer? Als u eenmaal weet waar het thermokoppel bij uw terrasverwarmer zit. Dan vervangt u deze, met behulp van onderstaande uitleg, eenvoudig zelf.

In onze blog, veel voorkomende problemen bij een vrijstaande gas terrasverwarmer, leest u wat de kenmerken zijn van een kapotte thermokoppel. Zo achterhaalt u eenvoudig of het thermokoppel daadwerkelijk kapot is. 

In deze blog geven wij u een kijkje in de gas terrasverwarmer / terrasheater zelf. Zodat u de onderdelen ook zelf kan vervangen.


Moeilijkheidsgraad

Voor deze klus is enige technische kennis vereist. 

Benodigdheden vervangen thermokoppel

Wat heeft u nodig voor het vervangen van het thermokoppel: 

- Terrasverwarmer 
- Schroevendraaier 
- Thermokoppel

 1. Thermokoppel Flameheater
  Thermokoppel Flameheater
  Universeel thermokoppel met aansluiting op een omvalbeveiliging voor flameheaters.
  € 14,95 Incl. BTW
 1. Thermokoppel Patioheater
  Thermokoppel Patioheater
  Universeel thermokoppel met aansluiting op een omvalbeveiliging voor patioheaters.
  € 14,95 Incl. BTW
 1. Thermokoppel Loungeheater
  Thermokoppel Loungeheater
  Universeel thermokoppel met aansluiting op een omvalbeveiliging voor loungeheaters.
  Prijs is inclusief verzending
  € 14,95 Incl. BTW

Stappenplan: thermokoppel vervangen

De locatie van het thermokoppel kan verschillen per terrasverwarmer. Maar het vervangen van de thermokoppel gaat op vrijwel dezelfde manier.

1. Demonteer de heater: verwijder de onderdelen van de terrasverwarmer zodanig dat de branderkop zichtbaar wordt. De locatie van de branderkop kan verschillen per terrasverwarmer / gasheater. Bij de bovenstaande voorbeelden is de branderkop terug te vinden in het aangegeven rode vak (zie afbeelding).

2. Vind het thermokoppel: zodra u bij de branderkop bent, is de thermokoppel direct terug te vinden. Zie hiervoor de specificaties in de onderstaande afbeelding.

3. Vervang het thermokoppel: Het thermokoppel bestaat uit twee draden van verschillende metalen die aan elkaar zijn verbonden. Meer informatie over wat een thermokoppel is en de werking hiervan, is terug te vinden op onze website: https://www.terrasheater.nl/blog/thermokoppel/

omvalbeveiliging en thermokoppel

Het thermokoppel is met twee draden verbonden aan de omvalbeveiliging. Verwijder de stekkertjes van de omvalbeveliging. En sluit vervolgens het nieuwe thermokoppel aan op de omvalbeveiliging. Zie hierboven het voorbeeld voor de locatie van de stekkertjes.

4. Monteer de heater: plaats alle onderdelen weer terug zodanig dat de branderkop weer afgedekt is. En test vervolgens de terrasverwarmer.

Vragen?

Voor het vervangen van de omvalbeveiliging zie onze blog: Terrasverwarmer repareren: waar zit de omvalbeveiliging? Voor het vervangen van de magneetspoel zie onze blog: Terrasverwarmer repareren: waar zit de magneetspoel?

Komt u er niet uit? Bel gerust met de onze klantenservice 0413 724992