Is de magneetspoel van uw terrasverwarmer kapot? Of werkt deze niet meer? Als u eenmaal weet waar de magneetspoel bij uw terrasverwarmer zit. Dan vervangt u deze, met behulp van onderstaande uitleg,  eenvoudig zelf. 

In onze blog, veel voorkomende problemen bij een vrijstaande gas terrasverwarmer, leest u wat de kenmerken zijn van een kapotte magneetspoel. Zodat u eenvoudig kan achterhalen of deze daadwerkelijk kapot is. 

In deze blog geven wij u een kijkje in de gas terrasverwarmer / terrasheater zelf. Zodat u de onderdelen ook zelf kan vervangen.


Moeilijkheidsgraad 

Voor deze klus is enige technische kennis vereist. 

Benodigdheden vervangen magneetspoel

Wat heeft u nodig voor het vervangen van de magneetspoel: 

- Terrasverwarmer 
- Schroevendraaier 
- Magneetspoel

 1. Magneetspoel t.b.v. thermokoppel groot
  Magneetspoel t.b.v. thermokoppel groot
  Universele magneetspoel voor diverse modellen terrasheaters op gas.
  € 17,95 Incl. BTW
 1. Magneetspoel t.b.v. thermokoppel klein
  Magneetspoel t.b.v. thermokoppel klein
  Universele magneetspoel voor diverse modellen terrasheaters op gas.
  € 14,95 Incl. BTW

Stappenplan: magneetspoel vervangen

De locatie van de magneetspoel kan verschillen per terrasverwarmer. Maar het vervangen van de magneetspoel gaat op vrijwel dezelfde manier.

1. Demonteer de heater: verwijder de onderdelen van de terrasverwarmer zodanig dat de branderkop zichtbaar wordt. De locatie van de branderkop kan verschillen per terrasverwarmer / gasheater. Bij de bovenstaande voorbeelden is de branderkop terug te vinden in het aangegeven rode vak (zie afbeelding).

2. Vind de magneetspoel: zodra de branderkop zichtbaar is, is de magneetspoel snel te vinden. Zie hiervoor de specificaties in de onderstaande afbeelding.

3. Vervang de magneetspoel: Een magneetspoel is een klein buisje. Heeft een lengte van ongeveer 3 à 4 centimeter. En voorzien van een veertje. De magneetspoel zit achterin de gaskraan.

4. Monteer de heater: plaats alle onderdelen weer terug zodanig dat de branderkop weer afgedekt is. En test vervolgens de terrasverwarmer.

Vragen?

Vind meer informatie over de werking van spoelen. Voor het vervangen van de thermokoppel zie onze blog: Terrasverwarmer repareren: waar zit de thermokoppel? . Voor het vervangen van de omvalbeveiliging zie onze blog: Terrasverwarmer repareren: waar zit de omvalbeveiliging?

Komt u er niet uit? Bel gerust met de onze klantenservice 0413 724992