Terrasverwarmer kopen? Wanneer u een terrasverwarmer koopt of gaat kopen. Heeft u waarschijnlijk diverse vragen. Zoals, wat is de beste terrasverwarmer? Wat kost een terrasverwarmer? En waar moet ik op letten bij de aanschaf van een elektrische terrasverwarmer? Uitgebreide antwoorden op deze vragen vindt u terug in onze blogs. Of lichten wij u graag toe. Maar om u even snel op weg te helpen. Hierbij een lijst met de veelgestelde vragen en antwoorden.

Veelgestelde vragen bij de aankoop van een terrasverwarmer

 • Wat is de beste terrasverwarmer?
 • Terrasverwarmer op gas of elektrisch?
 • Hoeveel warmte geeft een terrasverwarmer?
 • Welke terrasverwarmer geeft meeste warmte?
 • Welke terrasverwarmer is het zuinigst?
 • Kan een terrasverwarmer onder een overkapping?
 • Welke terrasverwarmer kopen voor een open terras?
 • Welke terrasverwarmer kopen voor een gesloten terras?
 • Terrasverwarmer welke lamp?
 • Welk wattage: 1400 watt, 1500 watt, 2000 watt of 2500 watt?
 • Wat zijn de voordelen van een infrarood terrasverwarmer?
 • Terrasverwarmer aanbiedingen

Wat is de beste terrasverwarmer?

Er zijn veel verschillende en goede terrasverwarmers verkrijgbaar in de markt. Bijvoorbeeld de terrasverwarmers van Solamagic, Bromic, Burda. Welke terrasverwarmer het best is, is afhankelijk van uw uitgangssituatie. En hoe u de terrasverwarmer wenst te gebruiken. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasverwarmer voor uw situatie. Bel of mail vrijblijvend met onze klantenservice 0413-724992 of info@terrasheater.nl.

Terrasverwarmer op gas of elektrisch?

Terrasverwarmer op gas of elektrisch is kiezen tussen echt verschillende soorten van terrasverwarmers. Naast het verschil in type brandstof. Hebben beide soorten terrasverwarmers specifieke voor- en nadelen. Een goede keuze maakt u door de voordelen en de nadelen van gas en elektrisch tegen elkaar af te wegen voor uw situatie.

Hoeveel warmte geeft een terrasverwarmer?

Een terrasverwarmer kan een ruimte of een bepaalde oppervlakte 8 tot 10 graden extra verwarmen. Dit is wel sterk afhankelijk van de situatie en de omgevingstemperatuur. In situaties waar veel wind is. En wanneer de omgevingstemperatuur laag is. Zoals in de winter. Zal het effect minder zijn dan in de zomer op een beschut terras.

Welke terrasverwarmer geeft de meeste warmte?

De meeste warmte geeft een terrasverwarmer met het hoogte vermogen. Vermogen wordt uitgedrukt in wattages. Dus hoe hoger het wattage hoe warmer. Maar afhankelijk van het soort terras (open of gesloten) en de te verwarmen oppervlakte is te bepalen wat u minimaal nodig heeft. Om uw terras aangenaam en efficiënt te verwarmen. En omdat terrasverwarmers met een hoog vermogen ook een minimale ophanghoogte hebben. Zodat de capaciteit van deze terrasverwarmers ook optimaal wordt benut. Is een hoog vermogen niet perse beter.

Welke terrasverwarmer is het zuinigst?

Wat betreft energiebronnen zijn er drie hoofdtypen terrasverwarmers: houtverwarmers, elektrische verwarmers en terrasverwarmers op gas. Elektrische terrasverwarmers verbruiken de minste energie, zijn kosteneffectiever en stoten de minste CO2 uit. De infrarood terrasverwarmer is de meest effectieve en kosteneffectieve terrasverwarmer onder de elektrische verwarmers. In plaats van de lucht te verwarmen, verwarmt de infrarood terrasheater de voorwerpen in de directe omgeving. Hierdoor wordt de opgewekte energie zeer effectief benut met weinig warmteverlies.

Kan een terrasverwarmer onder een overkapping?

Afhankelijk van de soort terrasverwarmer kan een terrasverwarmer onder een overkapping. Let op! Niet iedere terrasverwarmer kan en mag vanwege brandgevaar aan het plafond worden gemonteerd. De ene terrasverwarmer heeft een betere isolatie dan de andere. Waardoor het zomaar kan zijn dat de ene terrasverwarmer aan het plafond kan worden gemonteerd. Terwijl de andere, afhankelijk van het materiaal van het plafond, een halve meter onder het plafond geplaatst dient te worden. Gebruik alleen nooit gas terrasverwarmers in een gesloten of afgesloten terras. Dit vanwege verstikkingsgevaar. Bij verbranding van het gas wordt er namelijk zuurstof onttrokken uit de ruimte.

Welke terrasverwarmer kopen voor een open terras?

Bij een open terras dient u rekening te houden met wind. En het feit dat de warmte niet vastgehouden kan worden. De warmte blijft in een open ruimte niet hangen en vervliegt weer. Daarom adviseren wij voor een open terras altijd korte golf stralers aan. Wanneer u kiest voor elektrische terrasverwarmers. Deze terrasverwarmers werken als de zon. En verwarmen afhankelijk van het wattage, een specifiek gedeelte van uw terras. Door de de directe stralingswarmte zijn deze heaters niet of nauwelijks gevoelig voor wind en tocht.

Bij een open terras heeft u ook de mogelijkheid om voor een terrasverwarmer op gas te kiezen. Gas terrasheaters zijn vaak krachtiger dan elektrische heaters, waardoor ze een groter oppervlakte kunnen verwarmen.

Welke terrasverwarmer kopen voor een gesloten terras?

Bij een gesloten terras hoeft u geen rekening te houden met wind. En het feit dat de warmte niet vastgehouden kan worden. De warmte blijft in een gesloten ruimte beter hangen en vervliegt niet. Zolang het terras gesloten blijft. Daarom is het mogelijk om in gesloten terrassen lange golf stralers te gebruiken. Deze terrasverwarmers werken als een verwarming. En verwarmen afhankelijk van het wattage, de lucht in een ruimte.

Terrasverwarmer welke lamp?

De elektrische terrasverwarmers. En dan met name de korte golf terrasverwarmers. Zijn voorzien van een lamp. Dit kan een halogeenlamp, een quartz lamp of een carbon lamp zijn. Het grote verschil tussen deze lampen is de directe warmteafgifte. En de felheid van het licht. Meestal is, hoe meer licht, hoe meer directe stralingswarmte.

Welk wattage: 1400 watt, 1500 watt, 2000 watt of 2500 watt?

Het wattage van een terrasverwarmer staat voor het vermogen. En het vermogen bepaalt hoeveel vierkante meters u kan verwarmen. Een wattage van:

 • 1400 / 1500 watt verwarmt ongeveer een oppervlakte van 2,5 m. x 2,5 m. tot een ophanghoogte van 2,10 m.
 • 2000 watt verwarmt ongeveer een oppervlakte van 3 m. x 3 m. tot een ophanghoogte van 2,50 m.
 • 2500 watt verwarmt ongeveer een oppervlakte van 3,5 m. x 3,5 m. tot een ophanghoogte van 2,80 m.

Wat zijn de voordelen van een infrarood terrasverwarmer?

De voordelen van een infrarood terrasverwarmer. Waar klassieke terrasverwarmers de gehele omgeving verwarmen. Concentreert infrarood zich op het lichaam van de gebruiker. En heeft het een hoge gevoelstemperatuur. Met als grote voordeel dat u het snel warm krijgt. Dit in tegenstelling tot traditionele terrasverwarmers. Die de gehele omgeving trachten te verwarmen. Daarnaast is infrarood relatief goedkoop. De verbruikskosten zijn laag. Omdat infrarood de warmte precies daar afgeeft waar het nodig is. En benut infrarood terrasverwarming bijna alle opgewekte warmte. Tevens vergt infrarood zeer weinig onderhoud. Er zijn bijvoorbeeld geen gasflessen of luchtfilters nodig. Hier leest u meer over de werking van infrarood Infrarood of infrarode straling.

Terrasverwarmer aanbiedingen

Wanneer u op zoek bent naar terrasverwarmer aanbiedingen, vergelijk dan appels met appels. Oftewel vergelijk terrasverwarmers op basis van dezelfde kwaliteit. De ene terrasverwarmer is de andere niet. Het vergelijken van een terrasverwarming op basis van bijvoorbeeld alleen wattage is geen eerlijke vergelijking. Vergelijk een terrasverwarming ook op basis van de isolatie van behuizing, de afwerking en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Zo is een Eurom terrasverwarmer niet één op één te vergelijken met een Solamagic terrasverwarmer van hetzelfde wattage.

Welke Terrasverwarmer kopen?

Het kopen van een terrasverwarmer kan eenvoudig en snel op terrasheater.nl. Twijfelt u of u wel de juiste terrasverwarmer voor uw situatie heeft gevonden? Kunt u een bepaalde terrasverwarmer niet vinden op onze site? Of bent u benieuwd naar de prijs, beschikbaarheid en / of leveringstijden? Bel of mail met onze klantenservice op 0413 - 724 992 of info@terrasheater.nl. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ons team staat voor u klaar!