Terrasverwarmer kopen? Of op zoek naar de juiste terrasverwarmer om uw terras te verwarmen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Want wanneer u een terrasverwarmer koopt of gaat kopen. Heeft u waarschijnlijk diverse vragen. Zoals, wat is de beste terrasverwarmer? Wat kost een terrasverwarmer? En waar moet ik op letten bij de aanschaf van een elektrische terrasverwarmer? Deze koopgids vertelt u alles wat u moet weten om de beste terrasverwarmer te vinden. Van gas- tot elektrische terrasverwarmers en alles daartussenin. Wij hebben het voor u uitgezocht en op een rijtje gezet. Komt er er niet uit of heeft u vragen, bel of mail gerust. Wij helpen u graag verder.

Soorten terrasverwarmers

Grofweg zijn er twee soorten terrasverwarmers, namelijk terrasverwarmers op gas en elektrische terrasverwarmers. Hieronder een

Gas terrasverwarmers

Gas terrasverwarmers zijn krachtige verwarmers die snel een grote ruimte kunnen verwarmen. Ze zijn verkrijgbaar in staande modellen en wandmodellen. Gas terrasverwarmers zijn ideaal voor grote buitenruimtes en zijn zeer efficiënt.

Elektrische terrasverwarmers

Elektrische terrasverwarmers zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, en kunnen aan muren, plafonds en parasols worden bevestigd. Elektrische terrasverwarmers zijn weer onder te verdelen in korte golf, middellange golf en lange golf stralers (ook wel donkerstralers genoemd).

Infrarood korte golf terrasverwarmers

Infrarood korte golf terrasverwarmers zijn populair vanwege hun efficiëntie en effectiviteit. Ze geven warmte af via infraroodstraling. Dat betekent dat de warmte direct op het lichaam wordt gericht, en niet naar de lucht. Hierdoor zijn infrarood terrasverwarmers een goede keuze voor open terrassen.

Lange golf stralers en middellange golf terrasverwarmers

Lange-golf-stralers en middellange golf stralers verwarmen via de lucht. En vervolgens via de lucht ervaren wij de warmte. De terrasverwarmer zelf dient eerst opgewarmd te zijn om de lucht te kunnen verwarmen. Deze langegolf terrasverwarmers zijn zeer gevoelig voor wind. Wanneer het namelijk waait, waait de warme lucht mee. Een alternatief is de middellange golf straler. Een combinatie van kort en lang. Met een minimale lichtafgifte geschikt voor beschutte en afgesloten ruimtes.

Waar op letten bij het kopen van een terrasverwarmer?

Voor het vinden van de juiste terrasverwarmer voor uw terras, zijn er een aantal factoren waar u minimaal rekening mee dient te houden. De belangrijkste zijn:

Het type terras

Van groot belang bij het kiezen van terrasverwarming is het soort terras dat u wenst te verwarmen. Zoals u hierboven hebt gelezen bepaalt het type terras de mogelijke soorten geschikte terrasverwarmers. Heeft u een open of een gesloten terras? Is er sprake van een overkapping met drie of vier open zijden? Of is het geheel afgesloten van de buitenlucht met wanden aan alle zijden?

Bij open terrassen is het advies om altijd te gaan voor korte golf terrasverwarmers. Bij gesloten, af te sluiten of een beschut terras kan een middellange of lange golf terrasverwarmer een optie zijn.

De terrasgrootte of de te verwarmen oppervlakte

Het daadwerkelijke gedeelte dat u wenst te verwarmen bepaalt hoeveel vermogen u nodig heeft. Bij grotere oppervlaktes heeft u meer vermogen nodig. Dit kan één krachtige terrasverwarmer zijn of meerdere terrasverwarmers met een lager vermogen, maar verdeel over het terras.

Montagehoogte

Ook de montagehoogte bepaalt de benodigde kracht van de terrasverwarmer. Hoe hoger de terrasverwarmer hangt hoe meer afstand er overbrugt moet worden om mensen en objecten te bereiken.

Veelgestelde vragen bij de aankoop van een terrasverwarmer

Hoe werkt terrasverwarming?
Terrasverwarming werkt door het afgeven van warmte aan de omgeving via straling of convectie. Gasgestookte terrasverwarmers gebruiken propaangas of aardgas als brandstof om warmte te genereren, terwijl elektrische terrasverwarmers stroom gebruiken om een ​​warmte-element te verwarmen. Infrarood terrasverwarmers gebruiken infraroodstraling om warmte af te geven.

Wat is de beste terrasverwarmer?

Er zijn veel verschillende en goede terrasverwarmers verkrijgbaar in de markt. Bijvoorbeeld de terrasverwarmers van Solamagic, Bromic, Burda. Welke terrasverwarmer het best is, is afhankelijk van uw uitgangssituatie. En hoe u de terrasverwarmer wenst te gebruiken. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasverwarmer voor uw situatie. Bel of mail vrijblijvend met onze klantenservice 0413-724992 of info@terrasheater.nl.

Welke soorten terrasverwarmers zijn er?

Een terrasverwarmer is een apparaat dat warmte afgeeft om een buitenruimte zoals een terras, balkon of patio te verwarmen en comfortabeler te maken tijdens koude dagen of avonden. Er zijn verschillende soorten terrasverwarmers beschikbaar, zoals gas- en elektrische terrasverwarmers, hangende of staande terrasverwarmers, infrarood terrasverwarmers en meer.

Terrasverwarmer op gas of elektrisch?

Terrasverwarmer op gas of elektrisch is kiezen tussen echt verschillende soorten van terrasverwarmers. Naast het verschil in type brandstof. Hebben beide soorten terrasverwarmers specifieke voor- en nadelen. Een goede keuze maakt u door de voordelen en de nadelen van gas en elektrisch tegen elkaar af te wegen voor uw situatie.

Hoeveel warmte geeft een terrasverwarmer?

Een terrasverwarmer kan een ruimte of een bepaalde oppervlakte 8 tot 10 graden extra verwarmen. Dit is wel sterk afhankelijk van de situatie en de omgevingstemperatuur. In situaties waar veel wind is. En wanneer de omgevingstemperatuur laag is. Zoals in de winter. Zal het effect minder zijn dan in de zomer op een beschut terras.

Welke terrasverwarmer geeft de meeste warmte?

De meeste warmte geeft een terrasverwarmer met het hoogte vermogen. Vermogen wordt uitgedrukt in wattages. Dus hoe hoger het wattage hoe warmer. Maar afhankelijk van het soort terras (open of gesloten) en de te verwarmen oppervlakte is te bepalen wat u minimaal nodig heeft. Om uw terras aangenaam en efficiënt te verwarmen. En omdat terrasverwarmers met een hoog vermogen ook een minimale ophanghoogte hebben. Zodat de capaciteit van deze terrasverwarmers ook optimaal wordt benut. Is een hoog vermogen niet perse beter.

Zijn terrasverwarmers veilig?

Ja, terrasverwarmers zijn veilig zolang ze correct worden gebruikt en geïnstalleerd volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is en dat het apparaat niet in contact komt met brandbare materialen.

Hoeveel kost een terrasverwarmer?

De kosten van een terrasverwarmer variëren afhankelijk van het type, de grootte, de functies en de kwaliteit. Een basis elektrische terrasverwarmer kan worden gekocht voor ongeveer €50, terwijl een geavanceerde gasgestookte terrasverwarmer meer dan €1000 kan kosten. Daarnaast speelt kwaliteit een belangrijke rol. Vaak zijn de kwalitatieve terrasverwarmers duurder doordat deze beter zijn geïsoleerd. Deze betere isolatie wordt gerealiseerd door een betere behuizing. Hierdoor gaat er minder warmte / vermogen verloren aan de achterkant van de heater. U ervaart hierdoor dus meer warmte aan de voorkant. Daarnaast is de minimale afstand tot plafond en muur kleiner dankzij deze betere isolatie.

Welke terrasverwarmer is het zuinigst?

Wat betreft energiebronnen zijn er drie hoofdtypen terrasverwarmers: houtverwarmers, elektrische verwarmers en terrasverwarmers op gas. Elektrische terrasverwarmers verbruiken de minste energie, zijn kosteneffectiever en stoten de minste CO2 uit. De infrarood terrasverwarmer is de meest effectieve en kosteneffectieve terrasverwarmer onder de elektrische verwarmers. In plaats van de lucht te verwarmen, verwarmt de infrarood terrasheater de voorwerpen in de directe omgeving. Hierdoor wordt de opgewekte energie zeer effectief benut met weinig warmteverlies.

Kan een terrasverwarmer onder een overkapping?

Afhankelijk van de soort terrasverwarmer kan een terrasverwarmer onder een overkapping. Let op! Niet iedere terrasverwarmer kan en mag vanwege brandgevaar aan het plafond worden gemonteerd. De ene terrasverwarmer heeft een betere isolatie dan de andere. Waardoor het zomaar kan zijn dat de ene terrasverwarmer aan het plafond kan worden gemonteerd. Terwijl de andere, afhankelijk van het materiaal van het plafond, een halve meter onder het plafond geplaatst dient te worden. Gebruik alleen nooit gas terrasverwarmers in een gesloten of afgesloten terras. Dit vanwege verstikkingsgevaar. Bij verbranding van het gas wordt er namelijk zuurstof onttrokken uit de ruimte.

Welke terrasverwarmer kopen voor een open terras?

Bij een open terras dient u rekening te houden met wind. En het feit dat de warmte niet vastgehouden kan worden. De warmte blijft in een open ruimte niet hangen en vervliegt weer. Daarom adviseren wij voor een open terras altijd korte golf stralers aan. Wanneer u kiest voor elektrische terrasverwarmers. Deze terrasverwarmers werken als de zon. En verwarmen afhankelijk van het wattage, een specifiek gedeelte van uw terras. Door de de directe stralingswarmte zijn deze heaters niet of nauwelijks gevoelig voor wind en tocht.

Bij een open terras heeft u ook de mogelijkheid om voor een terrasverwarmer op gas te kiezen. Gas terrasheaters zijn vaak krachtiger dan elektrische heaters, waardoor ze een groter oppervlakte kunnen verwarmen.

Welke terrasverwarmer kopen voor een gesloten terras?

Bij een gesloten terras hoeft u geen rekening te houden met wind. En het feit dat de warmte niet vastgehouden kan worden. De warmte blijft in een gesloten ruimte beter hangen en vervliegt niet. Zolang het terras gesloten blijft. Daarom is het mogelijk om in gesloten terrassen lange golf stralers te gebruiken. Deze terrasverwarmers werken als een verwarming. En verwarmen afhankelijk van het wattage, de lucht in een ruimte.

Terrasverwarmer welke lamp?

Vooral de korte golf elektrische terrasverwarmers zijn voorzien van een lamp. Dit kan een halogeenlamp, een quartz lamp of een carbon lamp zijn. Het grote verschil tussen deze lampen is de directe warmteafgifte. En de felheid van het licht. Meestal is, hoe meer licht, hoe meer directe stralingswarmte.

Welk wattage: 1400 watt, 1500 watt, 2000 watt of 2500 watt?

Het wattage van een terrasverwarmer staat voor het vermogen. En het vermogen bepaalt hoeveel vierkante meters u kan verwarmen. Hieronder treft u een overzicht van vermogen (wattages) en bereik:

  • 1400 / 1500 watt verwarmt ongeveer een oppervlakte van 2,5 m. x 2,5 m. tot een ophanghoogte van 2,10 m.
  • 2000 watt verwarmt ongeveer een oppervlakte van 3 m. x 3 m. tot een ophanghoogte van 2,50 m.
  • 2500 watt verwarmt ongeveer een oppervlakte van 3,5 m. x 3,5 m. tot een ophanghoogte van 2,80 m.

Wat zijn de voordelen van een infrarood terrasverwarmer?

De voordelen van een infrarood terrasverwarmer. Waar klassieke terrasverwarmers de gehele omgeving verwarmen. Concentreert infrarood zich op het lichaam van de gebruiker. En heeft het een hoge gevoelstemperatuur. Met als grote voordeel dat u het snel warm krijgt. Dit in tegenstelling tot traditionele terrasverwarmers. Die de gehele omgeving trachten te verwarmen. Daarnaast is infrarood relatief goedkoop. De verbruikskosten zijn laag. Omdat infrarood de warmte precies daar afgeeft waar het nodig is. En benut infrarood terrasverwarming bijna alle opgewekte warmte. Tevens vergt infrarood zeer weinig onderhoud. Er zijn bijvoorbeeld geen gasflessen of luchtfilters nodig. Hier leest u meer over de werking van infrarood Infrarood of infrarode straling.

Kan ik een terrasverwarmer zelf installeren?

Het hangt af van het type terrasverwarmer en de vereisten voor de installatie. Elektrische terrasverwarmers zijn meestal eenvoudiger te installeren en kunnen door de meeste mensen zelf worden gedaan. Gasgestookte terrasverwarmers vereisen doorgaans professionele installatie.

Hoe kan ik mijn terrasverwarmer het beste onderhouden?

Het onderhoud van een terrasverwarmer is afhankelijk van het type. Over het algemeen wordt aanbevolen om regelmatig stof en vuil van het apparaat te verwijderen en de gasleidingen te laten controleren door een professional.

Terrasverwarmer aanbiedingen

Wanneer u op zoek bent naar terrasverwarmer aanbiedingen, vergelijk dan appels met appels. Oftewel vergelijk terrasverwarmers op basis van dezelfde kwaliteit. De ene terrasverwarmer is de andere niet. Het vergelijken van een terrasverwarming op basis van bijvoorbeeld alleen wattage is geen eerlijke vergelijking. Vergelijk een terrasverwarming ook op basis van de isolatie van behuizing, de afwerking en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Zo is een Eurom terrasverwarmer niet één op één te vergelijken met een Solamagic terrasverwarmer van hetzelfde wattage. Mocht u interesse in terrasverwarmers in de aanbieding of voor een speciale prijs bezoek dan onze sale pagina!

Welke Terrasverwarmer kopen?

Het kopen van een terrasverwarmer kan eenvoudig en snel op terrasheater.nl. Twijfelt u of u wel de juiste terrasverwarmer voor uw situatie heeft gevonden? Kunt u een bepaalde terrasverwarmer niet vinden op onze site? Of bent u benieuwd naar de prijs, beschikbaarheid en / of leveringstijden? Bel of mail met onze klantenservice op 0413 - 724 992 of info@terrasheater.nl. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ons team staat voor u klaar!