Een echt populaire donkerstraler is natuurlijk de Heatstrip. Het dichte paneel verwarmt afgesloten ruimtes op een heerlijke manier zonder licht uit te stralen. Maar welke Heatstrip is geschikt en wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen alle Heatstrip heaters? In deze blog leggen we graag het verschil uit.

Heatstrip heaters

Heatstrip is een Australisch merk dat zijn heaters al jaren produceert. Een Heatstrip staat voor kwaliteit en aangename warmte zónder rood licht uit te stralen. Dit is dan ook de kracht van deze heaters en mede daardoor enorm aantrekkelijk voor de meeste mensen. Natuurlijk zit er ook een nadeel aan de warmte die deze heater af geeft. De warme lucht moet namelijk gevangen blijven en is daarom alleen geschikt voor afgesloten of afsluitbare ruimtes. In open ruimtes kan de warme lucht namelijk direct verwaaien.

Er zijn inmiddels 8 verschillende soorten Heatstrip op de markt. Hierdoor kunnen we ons voorstellen dat het steeds moeilijker wordt om een juiste keuze te maken tussen de verschillende modellen. Daarom leggen we graag het verschil uit tussen de verschillende mogelijkheden.

Heatstrip Design (met dimmer)

De eerste mogelijkheid is de Heatstrip Design. Dit is een heater met een zwarte voorplaat en een grijze achterkant bij de Heatstrip Design of compleet zwart bij de Heatstrip Design met dimmer. Het paneel behaalt een temperatuur van ongeveer 400°C en duwt daarmee warme lucht de ruimte in. Om op deze temperatuur te komen, heeft het paneel wel even nodig. Denk hierbij aan een opwarmtijd van ongeveer 10 minuten.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Heatstrip te monteren. Zo kan de heater met de meegeleverde beugel opgehangen worden, maar eventueel ook met een verlengde beugel om de heater lager te kunnen hangen. Daarnaast is het mogelijk om met een muurbeugel de Heatstrip recht boven de tafel te hangen. Ten slotte kan er gekozen worden voor een inbouwframe om de heater in het plafond weg te werken.

De Heatstrip Design is verkrijgbaar in 1500, 2400 en 3200 Watt. De Heatstrip Design met dimmer is alleen beschikbaar in 2400 en 3200 Watt. Om de heater aan te kunnen sturen, kan er bij de normale variant gekozen worden voor bijvoorbeeld een wandschakelaar. Bij de Heatstrip Design met dimmer is er de keuze tussen een afstandsbediening of via een app én afstandsbediening. Deze laatste twee varianten kunnen met de afstandsbediening ook op 70% van het vermogen geschakeld worden.

 1. Heatstrip Design 1500
  Heatstrip Design

  De Heatstrip Design met warmte zonder rood licht uit te stralen. Geschikt voor een gesloten of af te sluiten ruimte. 

  Vanaf € 495,00 Incl. BTW
 1. Heatstrip Design met dimmer
  Heatstrip Design met dimmer

  De Heatstrip Design met dimmer is geschikt voor gesloten ruimtes. Met dimmer voor warmte regeling en timer.

  Vanaf € 749,00 Incl. BTW
 1. Heatstrip Design met dimmer afstandsbediening en app
  Heatstrip Design met dimmer afstandsbediening en app

  De Heatstrip Design met dimmer is geschikt voor gesloten ruimtes. Met afstandsbediening of app kan de warmte en timer geregeld worden.

  Vanaf € 899,00 Incl. BTW

Heatstrip Elegance (met dimmer)

Ook is er de Heatstrip Elegance. Dit model is vrijwel hetzelfde als de Heatstrip Design. Het heeft dezelfde functie, eigenschappen en mogelijkheden. Het enige verschil tussen beide modellen is de voorplaat van de heater. Bij de Heatstrip Elegance is deze een beetje wit/grijs achtig.

Verder kan deze Heatstrip ook aan de wand, plafond en ingebouwd opgehangen worden. De Heatstrip Elegance is verkrijgbaar in 1800, 2400 en 3600 Watt. De variant met dimmer is alleen in 2400 en 3200 Watt beschikbaar. Ook hierbij kan de keuze gemaakt worden tussen een afstandsbediening of een app én afstandsbediening.

 1. Heatstrip Elegance 1800
  Heatstrip Elegance

  De Heatstrip Elegance geeft warmte zonder het rode licht uit te stralen. De Heatstrip is met name geschikt voor een gesloten of af te sluiten ruimte.

  Vanaf € 599,00 Incl. BTW
 1. Heatstrip Elegance met dimmer
  Heatstrip Elegance met dimmer

  De Heatstrip Elegance geeft warmte uitstraling zonder licht uit te stralen. Met de dimmer kan de warmte van het toestel geregeld worden.

  Vanaf € 799,00 Incl. BTW
 1. Heatstrip Elegance met dimmer afstandsbediening en app
  Heatstrip Elegance met dimmer afstandsbediening en app

  De Heatstrip geeft warmte uitstraling zonder licht uit te stralen. Met de dimmer kan de warmte worden geregeld door middel van een afstandsbedieing en Bluetooth app.

  Vanaf € 949,00 Incl. BTW

Heatstrip Indoor

Het laatste dichte paneel is de Heatstrip Indoor. Dit paneel is meer bedoeld voor de echt compleet afgesloten ruimtes die ook nog redelijk tot goed geïsoleerd zijn. Dit komt door de lagere oppervlakte temperatuur die dit paneel behaalt. Waar de vorige heaters een temperatuur hebben van ongeveer 400°C, heeft dit paneel een temperatuur van 250°C. Er zal dus meer isolatie nodig zijn om ook met dit paneel een aangename warmte te creëren.

De Heatstrip Indoor is alleen met de standaard bevestigingsbeugels op te hangen aan de wand en het plafond. Ook is het mogelijk om de Heatstrip Indoor in te bouwen. De Heatstrip is verkrijgbaar in 1200 en 2400 Watt.

 1. Heatstrip Indoor 1200
  Heatstrip Indoor
  De Heatstrip Indoor staat bekend om zijn warmte zonder rood licht uit te stralen. Daarnaast heeft deze Heatstrip een lagere oppervlakte temperatuur waardoor deze heater geschikt is voor binnen. De Heatstrip is eventueel ook nog in te bouwen met een los te bestellen inbouwframe.
  Vanaf € 474,00 Incl. BTW

Heatstrip Max

Ten slotte de Heatstrip Max. Dit is de enige verschillende en opvallende heater tussen alle Heatstrip modellen. In tegenstelling tot de andere Heatstrip heaters is dit namelijk geen dicht paneel. De heater is voorzien van een lamp die nauwelijks rood licht uitstraalt. In de ruimte zal hier niets van zichtbaar zijn.

Doordat er met een andere warmtetechniek gewerkt wordt, kan deze heater ook buiten gebruikt worden. Wij raden hiervoor beschutte ruimtes aan, omdat de lamp nog wel wat windgevoelig is. De Heatstrip Max is verkrijgbaar in 2400 en 3600 Watt. Net als de andere heaters kan deze met de meegeleverde beugels opgehangen worden, maar ook met een inbouwframe in het plafond weggewerkt worden.

 1. Heatstrip Max
  Heatstrip Max
  De Heatstrip Max is geschikt voor overdekte terrassen. De lamp in het toestel is erg gedimd waardoor er alleen een warmtegloed te zien is. De heater zal daardoor geen licht in de ruimte geven. De heater is ook in te bouwen met behulp van het inbouwframe.
  Vanaf € 649,00 Incl. BTW

Verschillen tussen Heatstrip heaters

Heatstrip DesignHeatstrip Design met dimmerHeatstrip Design met dimmer en appHeatstrip EleganceHeatstrip Elegance met dimmerHeatstrip Elegance met dimmer en appHeatstrip IndoorHeatstrip Max
LichtsterkteGeenGeenGeenGeenGeenGeenGeenGereduceerd
Geschikt voorGesloten ruimte Gesloten ruimteGesloten ruimte Gesloten ruimte Gesloten ruimte Gesloten ruimte Gesloten ruimte Beschutte ruimte
Voorzien van dimmer
Vermogen1500/2400/32002400/32002400/32001800/2400/36002400/32002400/32001200/24002400/3600
MontagemogelijkheidWand
Plafond
Inbouw
Wand
Plafond
Inbouw
Wand
Plafond
Inbouw
Wand
Plafond
Inbouw
Wand
Plafond
Inbouw
Wand
Plafond
Inbouw
Wand
Plafond
Inbouw
Wand
Plafond
Inbouw
BeschermingsgraadIP55IP55IP55IP55IP55IP55IP45IPX5
KleurZwart/ZilverZwartZwartWit/Grijs Wit/Grijs Wit/Grijs WitZilver

Contact

Hebt u vragen over de Heatstrip heaters of naar aanleiding van deze blog. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar via mail op info@terrasheater.nl of telefonisch op 0413-724992. Ook is er de mogelijkheid om ons gratis advies op maat formulier in te vullen. Wij zullen u dan van een passend advies voorzien voor uw situatie.