Er zijn diverse types van Burda verkrijgbaar maar wat zijn de verschillen tussen Burda heaters. We begrijpen namelijk dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet met al die keuzes. In deze blog leggen we u graag de verschillen uit tussen de diverse types en waarom het ene model meer geschikt is voor een specifieke ruimte dan de andere.

Burda Relax Glass

De Burda Relax Glass is geschikt voor beschutte ruimtes. Dit komt door de mooie glasplaat die voor de warmtelamp zit. Deze lamp zorgt voor een aangename warmte en springt door de mooie afwerking ook nog eens in het oog. Met een extreme LowGlare lamp valt het licht dat van de heater af komt ook nog eens reuze mee.

De Burda Relax Glass is in drie verschillende wattages en drie verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo is de heater verkrijgbaar in 1500, 1800 en 2200 Watt en in de kleuren zwart/zwart, zwart/zilver en wit/zilver. Door de goede waterbestendigheid is de Burda Relax Glass tevens geschikt voor montage in de open lucht. Het enige waar u op moet letten is dat het water niet in de lamp loopt.

Om deze heater te kunnen bevestigen, zitten er standaard beugels bij de heater geleverd. Hiermee mag de heater aan het plafond en wand (1500 en 1800 Watt) of alleen aan de wand (2200 Watt) gemonteerd worden. Voor de 1500 en 1800 Watt heaters is ook nog eens een inbouwframe beschikbaar waardoor deze strak in het plafond weggewerkt kan worden.

 1. Burda Relax Glass 1500 Zwart/Zilver met dimmer
  Burda Relax Glass Zwart/Zilver met dimmer
  De Burda Relax Glass heeft een strak ontwerp met een zwarte glasplaat. Door dit keramische glas wordt het licht sterk gereduceerd, maar geeft het veel voelbare warmte. De heater is standaard voorzien van een dimmer met afstandsbediening.
  Vanaf € 795,00 Incl. BTW
 1. Burda Relax Glass Wit/Zilver met dimmer
  Burda Relax Glass Wit/Zilver met dimmer
  De Burda Relax Glass heeft een strak ontwerp met een witte glasplaat. Door dit keramische glas wordt het licht sterk gereduceerd, maar geeft het veel voelbare warmte. De heater is standaard voorzien van een dimmer met afstandsbediening.
  Vanaf € 895,00 Incl. BTW
 1. Burda Relax Glass Zwart/Zwart met dimmer
  Burda Relax Glass Zwart/Zwart met dimmer

  De Burda Relax Glass heeft een strak ontwerp met een zwarte glasplaat. Door dit keramische glas wordt het licht sterk gereduceerd, maar geeft het veel voelbare warmte. De heater is standaard voorzien van een dimmer met afstandsbediening.

  Vanaf € 895,00 Incl. BTW

Burda Relax Glass Compact

Deze heater is vrijwel in zijn geheel te vergelijken met de Burda Relax Glass. Het grootste verschil zit hem in de vorm en grootte. Deze variant is namelijk een stuk compacter, de heater is namelijk zo'n 15 centimeter smaller. Qua lamp zijn de heaters wel te vergelijken, net als de Relax Glass is deze variant voorzien van een extreme LowGlare lamp.

De Burda Relax Glass Compact is verkrijgbaar in 2000 Watt en in de kleur zwart/zwart. Het grote voordeel is dat de heater met de meegeleverde beugel direct aan de wand en het plafond gemonteerd mag worden. Door de goede waterbestendigheid is de Burda Relax Glass Compact tevens geschikt voor montage in de open lucht. Het enige waar u op moet letten is dat het water niet in de lamp loopt.

 1. Burda Relax Glass Compact 2000 Watt
  Burda Relax Glass Compact 2000 Watt

  Een strakke, elegante infraroodstraler achter een zwarte glasplaat. De Burda Relax Glass Compact is een 2000 watt infraroodstraler. Aansturing is mogelijk middels bijgeleverde afstandsbediening of bluetooth app. 

  € 699,00 Incl. BTW

Burda Term2000 Bluetooth

Het derde model is de Burda Term2000 Bluetooth heater. Qua aansturing zijn er wat meer mogelijkheden met deze heater waardoor dit model eruit springt ten opzichte van de andere heaters van Burda. Het model is voorzien van een ultra low glare waardoor er minder fel licht van de heater komt.

De Burda Term2000 is verkrijgbaar in 2000 Watt en drie verschillende kleuren. Dit zijn wit, antraciet en zwart. Daarbij is de heater aan te sturen met de meegeleverde afstandsbediening én via een app op de telefoon. Hierdoor kunt u zelf de keuze maken welke aansturing u wilt gebruiken.

Met de meegeleverde beugel mag de heater alleen aan de wand opgehangen worden. Wanneer u de heater aan het plafond wilt monteren, zal er een speciale plafondbeugel meebesteld moeten worden. Hiermee komt de heater ongeveer 20 centimeter naar beneden. Deze speciale beugel is natuurlijk verkrijgbaar in dezelfde kleur als de heater.

Door de extreme waterbestendigheid is deze heater geschikt om buiten in de open lucht op te hangen. De heater is namelijk geschikt tegen onderdompeling waardoor een regenbui geen enkel probleem mag zijn.

 1. Burda TERM2000 Bluetooth IP67
  Burda TERM2000 Bluetooth IP67

  De Burda TERM2000 is een slanke 2000 watt terrasheater. Het waterdichte model is standaard voorzien van een dimmer. Hiermee kan de terrasstraler middels een app met bluetooth verbinding of afstandsbediening bediend worden.  

  Vanaf € 695,00 Incl. BTW

Burda Smart IP24 Bluetooth

Ook de Burda Smart IP24 Bluetooth is qua aansturing van meerdere mogelijkheden voorzien. De lamp is iets feller dan de Burda Term2000 doordat deze voorzien is van een low glare lamp.

De Burda Smart IP24 Bluetooth is verkrijgbaar in 2000 Watt en verkrijgbaar in drie verschillende kleuren; wit, zwart en zilver. Zoals gezegd zijn er meerdere aansturingen mogelijk. Zo kan de heater aangestuurd worden met de meegeleverde afstandsbediening, maar ook via een app op de telefoon.

Met de meegeleverde beugel mag de heater zowel aan de wand als aan het plafond gemonteerd worden. Bij dit model moet u echter wel meer opletten waar de heater wordt opgehangen. Dit komt door de lagere waterbestendigheid. Beschutting is hierbij noodzakelijk, dus de heater kan alleen opgehangen worden onder bijvoorbeeld een overkapping.

 1. Burda Smart IP24 Bluetooth 2000 Watt
  Burda Smart IP24 Bluetooth 2000 Watt

  Een compacte, elegante infraroodstraler. De Burda Smart IP24 Bluetooth biedt veel warmte met een gereduceerd licht. Aansturing is mogelijk middels afstandsbediening en bluetooth app.

  Vanaf € 440,00 Incl. BTW

Verschillen tussen Burda heaters

Middels het onderstaande overzicht vatten we nog even de belangrijkste verschillen tussen de Burda heaters samen.

Burda Relax GlassBurda Relax Glass CompactBurda Term2000 BluetoothBurda Smart IP24 Bluetooth
LowGlare lamp
Ultra LowGlare lamp
Extreme LowGlare lamp
Geschikt voorBeschutte ruimteBeschutte ruimteOpen ruimteOpen ruimte
Voorzien van dimmer (afstandsbediening) (app + afstandsbediening) (app + afstandsbediening) (app + afstandsbediening)
Vermogen1500/1800/22002000 20002000
MontagemogelijkheidWand (1500/1800/2200)
Plafond (1500/1800)
Inbouw (1500/1800)
Wand
Plafond
Wand
Plafond (met speciale beugel)
Wand
Plafond
BeschermingsgraadIP65
(sproeiwaterdicht)
IP65
(sproeiwaterdicht)
IP67
(dompeldicht)
IP24
(plenswaterdicht)
KleurenZwart/Zwart, Zwart/Zilver, Wit/ZilverZwart/ZwartWit, Antraciet, ZwartWit, Zwart, Zilver

Advies voor uw terras?

Wanneer u nog vragen hebt of graag een advies voor uw terras wenst, staat onze klantenservice voor u klaar om deze te beantwoorden. U kunt ons bereiken via 0413-724992 of info@terrasheater.nl. Of vul ons gratis advies op maat formulier in. Wij komen dan met een passend advies voor uw situatie.