Denkt u aan een terrasverwarming? Dan denkt u waarschijnlijk direct aan een patioheater. De zwarte patioheater is één van de eerste vrijstaande terrasstralers op gas die is uitgekomen voor de horeca. Daarnaast is deze patioheater nog steeds veruit de meest populaire patioheater en is bovendien geschikt voor horecagelegenheden maar ook zeker voor u, als particulier. De patioheater staat bekend om zijn prestaties en is erg eenvoudig in gebruik.

Gemakkelijk in gebruik:

Wat maakt de patioheater zwart zo gemakkelijk in gebruik? De bediening van de zwarte patioheater is zeer eenvoudig. U opent de gaskraan op de gasfles en drukt vervolgens de draaiknop in. Nu kunt u met de ingebouwde piëzo-ontsteking de waakvlam ontsteken. Na 20 seconden kunt u de draaiknop los laten en naar het gewenste vermogen draaien. Hierdoor kunt u altijd een aangename temperatuur creëren. De ingebouwde piëzo-ontsteking zorgt voor een vlotte ontbranding, zonder te hoeven zoeken naar een aansteker of lucifers.

Door de meegeleverde wieltjes is de heater gemakkelijk in gebruik. Door de wieltjes is de terrasverwarming gemakkelijk te vervoeren, dit geeft als voordeel dat de heater niet op een vaste plek gemonteerd hoeft te worden. Dit maakt het een aanwinst voor elke tuin of terras. 

Om de gasheater te kunnen gebruiken heeft u een gasfles nodig, deze wordt niet standaard meegeleverd. Deze dient u aan te schaffen bij uw lokale gas dealer. De opslag voor de gasfles biedt ruimte voor een fles van maximaal 11 kg. Een reduceerventiel en gasslang zijn bijgeleverd, zodat u de gasfles makkelijk kunt aansluiten.

Veiligheid staat voorop:

De gasheater is voorzien van de benodigde keuringen en voldoet daarmee aan de veiligheidseisen. De heater wordt geleverd met een gasverdeler. Deze zorgt steeds voor de juiste gasdruk en voorkomt dat de vlam in de gasfles kan slaan. Ook is de heater voorzien van een omvalbeveiliging, mocht uw heater een keer omvallen dan slaat de gastoevoer direct dicht en voorkomt het vervelende ongelukken. Het thermokoppel controleert de verbranding. Mocht er, om welke reden dan ook, geen verbranding meer zijn, dan zal het thermokoppel de gastoevoer automatisch sluiten.

Mocht u meer informatie willen betreft de omvalbeveiliging, bezoek dan ook eens onze blog hoe werkt een omvalbeveiliging

Materiaal van de patioheater:

Van welk materiaal is de heater eigenlijk gemaakt? Dat is een vraag die snel beantwoord kan worden. De heater is namelijk gemaakt van hoogwaardig staal, met een zwarte poedercoating. De brander is vervaardigd uit RVS en voorzien van een reflectorkap, waardoor de warmte naar beneden wordt gestraald. Daarnaast beschikt de patioheater over een krachtige 12000 Watt brander.

Tip: om uw heater in zo’n goed mogelijke conditie te behouden, raden wij u aan om een beschermhoes te bestellen. Deze verlengt de levensduur van uw apparaat.