Vaak krijgen wij de vraag: hoe lang gaat een gasfles mee bij het gebruik van gasheaters?
Natuurlijk is dit afhankelijk van hoe vaak u de gasheater aan heeft staan en op welke stand u de heater aan zet. Wanneer u de heater steeds op vol vermogen aan zet, verbruikt dit meer gas dan wanneer u hem steeds wat lager zet. Wilt u meer lezen over gasheaters en gasflessen? Dat leest u hieronder verder in onze blog
.

Hoeveel gas verbruikt mijn terrasheater?

Om ongeveer uit te rekenen hoelang u met een gasfles kunt doen hebben wij een handige rekensom.
Om een voorbeeld te geven, gaan we uit van het verbruik van de Alke AL-7RS.

De rekensom:
Voor 1kWh aan energie is 75 gram propaan nodig.
In dit voorbeeld verbruikt de Alke AL-7RS 6.2 kWh. Hiervoor is per uur dus 6.2 x 75 = 465 gram propaan nodig.
Met een 10kg gasfles propaan doet u dan ongeveer 21 uur (10.000 delen door 465 = 21 uur).

Wat is het verschil tussen aardgas en propaan?

Aardgas en propaan lijken veel op elkaar en in het gebruik zijn er geen verschillen. Beide zijn zuinige en milieuvriendelijke energiebronnen. Propaan is zwaarder dan lucht en hoopt zich op het laagste punt bij een lekkage. Aardgas daarentegen zal opstijgen.

Wat is propaan?

Propaan is een goede en zeer milieubewuste brandstof. Een groot voordeel van het gebruik van propaangas is dat de uitstoot van CO2 in de lucht veel lager ligt dan bij andere brandstoffen.
Daarnaast is de verbranding van propaangas zeer schoon en komt er weinig fijnstof bij vrij. Dit is goed voor de luchtkwaliteit.

Welke gasfles voor mijn gasheater?

Kies bij voorkeur voor stalen gasflessen met een inhoud van ongeveer 10,5kg gasinhoud. Gebruik liever geen lichtgewicht gasflessen. Dit in verband met de stabiliteit van de terrasverwarmer. De stalen gasflessen zijn zwaarder en helpen beter bij de stabilisatie van de terrasverwarmer.

Maar let op!

Kijk altijd goed uit of de gasheater en gasfles stabiel staan, en deze niet omvalt. Zet de heater op een stevige ondergrond. Er zit een omvalbeveiliging in de heater die zorgt voor automatische gasafsluiting wanneer de heater omvalt. Meer lezen over de omvalbeveiliging? Lees hier.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over onze gasheaters of heeft u een andere vraag, mag u altijd contact met ons opnemen.
Dit kan via: info@terrasheater.nl of bel naar: 0413-724992.