Elektrische Terrasverwarmer Voorbeeldterrassen. Oftewel antwoord krijgen op een veelgestelde vraag: hoeveel elektrische terrasverwarmers zijn er nodig om mijn terras goed te verwarmen? Om deze vraag te beantwoorden hebben wij 4 voorbeeldterrassen voor u gemaakt.

De voorbeeldterrasen kenmerken zich als open / matig beschut. U vindt hieronder de ideale opstelling per terras ingetekend. Daarnaast geven wij aan waarom de terrasverwarmers zo zijn geplaatst.

De volgende terrasverwarmer / voorbeeldterrassen combinaties zijn uitgewerkt:

 • Balkon
 • Middel terras
 • Groot terras
 • Horeca terras

Terrasverwarmer korte golf en warmtebereik

Voor open / matig beschutte situaties zijn korte golf terrasverwarmers vaak de beste oplossing. Hieronder een overzicht van het warmtebereik en wattages:

 • 1400 / 1500 watt verwarmt ongeveer een oppervlakte van 2,5 m. x 2,5 m. tot een ophanghoogte van 2,10 m.
 • 2000 watt verwarmt ongeveer een oppervlakte van 3 m. x 3 m. tot een ophanghoogte van 2,50 m.
 • 2500 watt verwarmt ongeveer een oppervlakte van 3,5 m. x 3,5 m. tot een ophanghoogte van 2,80 m.

Ieder terras is weer anders, maar met deze Elektrische Terrasverwarmer Voorbeeldterrassen krijgt u een beter beeld. Zodat u beter kan inschatten wat voor u de beste keuze is qua elektrische terrasverwarmer. En mocht u er niet uitkomen. Bel of mail gerust voor een vrijblijvend advies. Wij helpen u graag verder bij het vinden van de juiste opstelling terrasverwarmers voor uw terras. Onze klantenservices is te bereiken op 0413-724992 of via info@terrasheater.nl. Of maak eenvoudig gebruik van ons advies op maat formulier.

Online Advies op maat_terrasheater.nl

Elektrische Terrasverwarmer Balkon

Uitgangssituatie balkon:

 • 300 cm x 150 cm = 4,5 m2
 • Open / niet beschut

Balkon Voorbeeld Solamagic
Klik op de foto voor een vergroting

Op dit balkon heeft u voldoende aan een 1400 watt terrasverwarmer. Mits deze boven de tafel wordt geplaatst op een maximale hoogte van 2.10 meter. Zorg ervoor dat de u de straler goed door-kantelt zodat de straling op het balkon terecht komt en niet over u heen schijnt.

Deze infrarood straler heeft een beschermingsgraad van IP24 en is geschikt voor zowel binnen- en buiten toepassingen. Bij een 1400 watt Solamagic kan aangesloten worden op een normaal stopcontact.

Elektrische Terrasverwarmer Middelgroot Terras

Uitgangssituatie middelgroot terras:

 • 350 cm x 350 cm = 12,25 m2
 • Open / niet beschut

Een Solamagic heater hoeft niet beschut te hangen dus kan zo boven het kozijn. Je kan hem in dit voorbeeld zo’n 10 cm boven het kozijn hangen zodat hij van binnenuit niet te zien is. De ophang hoogte wordt dan 250 cm. Probeer elektrische heaters niet te hoog te hangen. Ze verliezen dan snel warmte.
Bij dit terras zijn er 3 opties:

 • Een ideale situatie
 • Een goede oplossing
 • Een budget oplossing

Ideale situatie: 1 x Solamagic S2 2500 watt

Voorbeeld terras Solamagic
Klik op de foto voor een vergroting

Wanneer u S2 2500 watt van Solamagic ophangt kan dit nog op 1 stoppengroep. De straler kan tot een hoogte van 280 cm hoog opgehangen worden. Hang de terrasverwarmer exact in het midden van de tafel. In dit geval is dat dus ook in het midden van het terras. Met de 2500 watt heeft u een bereik van 350 cm x 350 cm. U verwarmt dus heel uw terras.

Goede oplossing: 1 x Solamagic 2000 watt

Terras verwarmen
Klik op de foto voor een vergroting

Ook 1 x 2000 watt kan nog op 1 stoppengroep aangesloten worden.
De straler kan op 250 cm hoog gehangen worden en dan exact in het midden van de tafel. In dit geval is dat dus ook in het midden van het terras. Met de 2000 watt heeft u een bereik van 300 cm x 300 cm. U verwarmt dus niet heel uw terras. Maar misschien toch voldoende om het zitgedeelte te verwarmen. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoever de tafels en stoelen van de muur zijn verwijderd. Staan ze ver van de heater af. Dan kan het zijn dat de stoelen die het dichts bij de tuin staan net niet voldoende warmte ervaren.

Budget oplossing: 1 x Solamagic 1400 watt

Voorbeeld elektrische terrasverwarming
Klik op de foto voor een vergroting

Wanneer u veelal alleen of met twee personen op uw terras zit (dus maximaal 2 zitplaatsen) dan zou u eventueel ook een 1400 watt straler kunnen plaatsen. Houdt er wel rekening mee dat in het voorbeeld dat wij hebben de 2 zitplaatsen aan de overzijde van de tafel niet optimaal verwarmd zullen worden.

Elektrische Terrasverwarmer Groot Terras

Uitgangssituatie Groot terras:

 • 600 cm x 400 cm = 24 m2
 • Open / niet beschut

Groot terras Solamagic
Klik op de foto voor een vergroting

Dit terras kan optimaal verwarmd worden met 2 2000 watt terrasverwarmers. De terrasverwarmers kunnen in dit geval boven het kozijn en onder de zonnewering geplaatst worden. Neem wel altijd de veiligheidsafstanden in acht die in de handleiding vermeld staan. In het geval van de Solamagic is er aan de bovenzijde tussen de straler en het zonnescherm 30 cm ruimte nodig. Bekijk ook hier weer welke zitplaatsen er verwarmd dienen te worden. In het voorbeeld is de tafel 300 cm lang en heeft hij 6 zitplaatsen. Ons advies is hierbij om de warmte over deze zitplaatsen te verwarmen. En de terrasverwarmers op te hangen met een tussenruimte van hart op hart 100 cm tot maximaal 150 cm.

Elektrische Terrasverwarmer Horeca Terras

Uitgangssituatie Horeca terras:

 • 1000 cm x 300 cm = 30 m2
 • Open / niet beschut

Terrasverwarming Horeca terras solamagic voorbeeld
Klik op de foto voor een vergroting

Op ons voorbeeld horeca terras is het ideaal om boven elke tafel op 250 cm een Solamagic 2000 watt te monteren. Let wel op dat je hier wel 4 stoppengroepen voor nodig hebt.

Bij horecagelegenheden komt het nog wel eens voor dat de heaters nog hoger gehangen moeten worden (in verband met bijvoorbeeld diefstal, vandalisme of hoge kozijnen). Als deze hoger dan 300 cm moeten komen raden wij boven elke tafel een Solamagic 4000 watt heater aan. Wanneer u deze plaatst heeft u wel krachtstroom nodig, dit is vaak aanwezig in horecagelegenheden. Als u dit niet heeft zou u ook voor de Solamagic 2800 watt variant kunnen gaan. Deze heeft exact dezelfde behuizing, alleen minder wattage lampen. De prijs is overigens hetzelfde dus als u de mogelijkheid heeft is de 4000 watt de beste keuze.
Wanneer het een te grote investering is om gelijk voor heel het terras stralers op te hangen is het natuurlijk ook een optie om eerst een deel te verwarmen. U zult zien dat de stralers zich binnen korte tijd terug verdienen door de vele bezoekers op uw terras en u kunt er dan later voor kiezen om ook bij het andere deel stralers op te hangen.

Welke Elektrische Terrasverwarmer kopen?

Het kopen van een terrasverwarmer kan eenvoudig en snel op terrasheater.nl. Twijfelt u of u wel de juiste terrasverwarmer voor uw situatie heeft gevonden? Kunt u een bepaalde terrasverwarmer niet vinden op onze site? Of bent u benieuwd naar de prijs, beschikbaarheid en / of leveringstijden? Bel of mail met onze klantenservice op 0413 - 724 992 of info@terrasheater.nl. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ons team staat voor u klaar!