Bij ieder product gaat er wel eens een onderdeel kapot. De warmtelamp van een Solamagic heater is vaak het onderdeel dat bij dit product op den duur een keer kapot gaat. Maar hoe wordt deze lamp vervangen? In deze blog leggen we dit uit. Zo kunt u zonder moeite een Solamagic lamp vervangen.

Solamagic reservelamp

De eerste stap tijdens het vervangen van een Solamagic lamp is natuurlijk de juiste lamp kopen. Aangezien het Solamagic assortiment erg breed is in verschillende types en wattages, zijn er ook behoorlijk wat verschillende reservelampen. Om erachter te komen welke lamp voor uw heater geschikt is, kunt u natuurlijk de factuur nakijken. Wanneer deze niet meer voor handen is, kunt u ook op de achterkant van de heater kijken. Hierop zit een plaatje waarop het type te vinden is. Mocht u er niet uit komen, dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Zodra u erachter bent welk type heater u hebt, kunt u op onze productpagina de juiste lamp bestellen. Mocht uw type heater er onverhoopt niet tussen staan, dan kunt u ook contact met ons opnemen. Dan kijken we samen of de lamp voor uw type heater nog beschikbaar is.

Solamagic lamp vervangen

Om een Solamagic lamp te vervangen, raden we aan om de volgende materialen te gebruiken:

  • Inbus 2 millimeter
  • Schroevendraaier Torx T10
  • Spanningszoeker
  • IJzerdraadje
  • Handschoenen

Let op dat bij het vervangen van de lamp het van groot belang is dat de lamp zelf niet met de vingers wordt aangeraakt. Door eventuele vingerafdrukken kan deze gaan inbranden door de vettigheden die achterblijven. Via onderstaande stappen kan de lamp vervolgens vervangen worden.

1. De zijkappen van de heater los schroeven en verwijderen (foto links).
2. De witte kabels (aansluitingen van de reservelamp) los maken van de kroonsteen (foto rechts).

3. Schroefje achter de lamp losdraaien en deze een stukje naar links opschuiven (foto links).
4. Aan de rechterkant de lamp iets naar binnen schuiven zodat de pilaar vrij komt en losgedraaid kan worden (foto rechts).

5. Aan het uiteinde van de aansluitdraad een ijzerdraadje verbinden (foto links).
6. De lamp met aansluitdraad uit de heater schuiven (foto rechts).

Vervolgens pakt u de nieuwe lamp erbij en herhaalt u bovenstaande stappen in omgekeerde volgorde.
7. De nieuwe lamp erbij pakken en het ijzerdraadje verbinden aan de nieuwe lamp.
8. Het ijzerdraadje kan nu gebruikt worden om de lamp door de achterkant van de heater te geleiden.
9. Pilaar terugschroeven en lamp hier tegenaan bevestigen (foto 4).
10. Schroefje terug vastdraaien bij de lamp (foto 3).
11. Aansluitdraad opnieuw aansluiten op de al aanwezige kroonsteen (foto 2).
12. Zijkappen vastschroeven op de heater (foto 1).

Vragen over het vervangen van een reservelamp?

Voor het vervangen van de reservelamp is enige technische kennis nodig. Het is mogelijk om de lamp op te sturen naar de fabrikant om deze te vervangen. De garantie van de lamp zal vervallen wanneer u de lamp zelf vervangt.

Hebt u vragen naar aanleiding van deze blog over het vervangen van een Solamagic lamp? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Ook voor advies voor de juiste reservelamp of een geheel nieuwe heater voor uw situatie.