De Solamagic S2 / D2 ARC zijn aan te sturen met een afstandsbediening. Zo kunt u de heater aan en uit zetten, maar ook in warmte regelen. Om gebruik te kunnen maken van de afstandsbediening is het eerst nodig om de heater te programmeren. In deze blog zetten we de stappen op een rijtje zodat u binnen enkele minuten gebruik kunt maken van de afstandsbediening.

Dimmodule S2 / D2 ARC

Doordat de dimmer al in de Solamagic S2 en Solamagic D2 gebouwd is, hoeft u in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Solamagic S1+ niets meer aan de heater te koppelen. Hierdoor kunt u direct aan de slag gaan met het programmeren van de afstandsbediening.

Programmering Solamagic S2 / D2 ARC

Ook de programmering van de Solamagic S2 / D2 is met een aantal stappen zo gedaan.

Solamagic S2 met ingebouwde dimmer

1. De eerste stap begint met het onder stroom zetten van de terrasheater. De terrasheater zal in eerste instantie uitgeschakeld blijven en pas aangaan bij de volgende stap. Voor het programmeren hebt u 3 minuten de tijd nadat de stroom op het toestel is gezet. Daarna zal de mogelijkheid tot programmering geblokkeerd worden om ongewensten niet de kans te geven om ook te koppelen met uw heater.

2. Nadat de stroom op het toestel is gezet, drukt u één keer kort op een van de vier knoppen op de buitenring van de afstandsbediening. De heater zal dan op 30% gaan branden. U kunt hierbij zelf kiezen welke van de vier knoppen u wilt gebruiken.

3. Daarna drukt u nog een keer kort op dezelfde toets. De heater zal hierbij op 100% gaan branden.

4. Tijdens de laatste stap houdt u deze knop nog een keer ingedrukt. Houd de knop net zo lang ingedrukt tot de heater naar 30% terugzakt en zichzelf daarna uitschakelt. Zodra de heater uit staat, kunt u de knop loslaten en is de heater geprogrammeerd.

Meerdere heaters

Hebt u meerdere Solamagic heaters die u wilt aansturen met de afstandsbediening? Dit is ook mogelijk. Op één afstandsbediening kunt u tot vier toestellen programmeren en afzonderlijk van elkaar bedienen.

Hierbij is het advies om de heaters stuk voor stuk te programmeren en alleen de heater onder stroom te zetten die u op dat moment gaat programmeren. Wanneer u meerdere heaters tegelijkertijd onder stroom hebt staan, zullen al deze heaters onder dezelfde knop geprogrammeerd worden.

Zodra u klaar bent met één heater, haalt u deze ook van het stroom af en gaat u door met de volgende heater. Dit proces herhaalt u tot alle heaters op de afstandsbediening geprogrammeerd zijn.

Programmering Solamagic S1+ / S3 / D3

Hebt u de Solamagic S1+ / S3 / D3 en wilt u weten hoe u deze heaters moet programmeren? Ook hier hebben wij een blog geschreven waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de afstandsbediening kunt koppelen aan de dimmodule.
https://www.terrasheater.nl/blog/tip-hoe-solamagic-s1-s3-d3-arc-te-programmeren

Dimmer met Bluetooth

Maakt u liever gebruik van een dimmer met Bluetooth verbinding en bent u benieuwd hoe deze geprogrammeerd moet worden? Bekijk dan onderstaande blog:
https://www.terrasheater.nl/blog/tip:-hoe-solamagic-bluetooth-dimmer-via-app-programmeren

Wilt u naast de app de Bluetooth dimmer ook nog via een afstandsbediening regelen? Bekijk dan onderstaande blog om te lezen hoe u deze moet programmeren:
https://www.terrasheater.nl/blog/tip:-hoe-solamagic-bluetooth-dimmer-met-afstandsbediening-programmeren

Resetten ARC

Mocht de heater het niet doen ná het programmeren van de afstandsbediening, is het nog mogelijk om de ARC afstandsbediening een reset te geven en daarna het programmeren nogmaals uit te voeren. De reset kan als volgt uitgevoerd worden: houdt de bovenste 2 knoppen op de afstandsbediening ingedrukt totdat het led lampje op de afstandsbediening brand. Als het lampje brand laat u de knoppen los en meteen daarna drukt u de knoppen beide weer tegelijk in totdat het lampje uit gaat. Dit was de reset. Hierna kunt u het programmeren nogmaals doen, als het goed is doet de heater het daarna meteen.

Contact

Hebt u na het lezen van deze blog nog vragen over de dimmers of wilt u iets anders weten over onze terrasheaters? Neem dan contact op met één van onze experts. Zij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij zijn bereikbaar op 0413-724992. Liever een mail sturen? Dat kan ook naar info@terrasheater.nl