Weet u niet welke type heater u hebt, maar is de lamp van uw terrasheater kapot gegaan? Het is vrij eenvoudig na te gaan welke heater u nodig hebt. In deze blog leggen we uit hoe u er achter kunt komen welke reservelamp u nodig hebt.

Welke reservelamp moet ik hebben?

In de elektrische terrasverwarmers zit een lamp die voor de warmte zorgt. Iedere lamp heeft een gemiddeld aantal branduren om aan te duiden hoe lang de lamp gemiddeld mee zal gaan.

Het komt in deze echter ook voor dat de lamp eerder defect gaat dan het aangegeven aantal branduren. Ook kan het juist zo zijn dat de lamp voor een langere periode mee gaat. Belangrijk om te weten is dat de lamp in veel gevallen wel vervangen kan worden en er niet een geheel nieuw toestel hoeft te worden aangeschaft. 

Kan ik een willekeurige reservelamp kiezen?

Dit is helaas niet mogelijk. Iedere heater heeft zijn eigen lamp. De lamp is speciaal gemaakt en passend voor het merk en type. Een andere lamp zal dan ook vaak niet passen. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld de aansluiting van de lamp, de dikte van de lamp, maar ook het wattage van de terrasheater.

Hoe weet ik welke lamp ik moet bestellen?

Van de heaters die wij verkopen, kunnen wij ook een losse reservelamp leveren. Standaard wordt er vanuit de fabrikant van een product op de heater of op de beugel een typeplaatje geplakt. Het typeplaatje duidt aan welk merk en type heater u heeft.

Hierin is het belangrijk goed te kijken naar de omschrijving en let hierbij specifiek op het merk, wattage en type nummer. Zie als voorbeeld onderstaand typeplaatje.

Voorbeeld 1:

Reservelamp Eurom Golden 2500 Shadow

Uit bovenstaand type plaatje komt naar voren dat het merk Eurom betreft. Het type is de Golden Shadow en het wattage betreft 2500 watt. Hieruit kunt u concluderen dat u de reservelamp Eurom Golden Shadow 2500 watt benodigd heeft. 

Alle reservelampen zijn terug te vinden op onze website via de volgende link:
https://www.terrasheater.nl/accessoires/onderdelen/reservelampen

Kan ik de lamp gemakkelijk zelf vervangen?

Voor het vervangen van de lamp is technische kennis vereist. Daarbij dient u er rekening mee te houden dat de lamp nooit met de blote handen aangeraakt mag worden, anders zal de lamp direct kapot gaan. Een reservelamp voor een terrasstraler kan namelijk niet tegen vet. Daarbij dient u er ook rekening mee te houden dat u het toestel moet openen voor het vervangen van de lamp. Mocht hierin iets kapot gaan, zal de garantie vanuit de fabrikant vervangen.

Indien u de lamp wilt laten vervangen is dit mogelijk voor een meerprijs (variërende prijzen per fabrikant). De terrasheater zal worden opgestuurd naar de fabrikant van het product. Zij zullen de lamp voor u vervangen zodat u er weer plezier van kunt hebben. 

Staat het merk van uw heater niet op onze website of heeft u na het lezen van deze blog nog vragen en komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kunt u doen door foto's te sturen via de mail info@terrasheater.nl of door ons te bellen op 0413-724992.