Om een Solamagic heater te kunnen dimmen, hebt u een dimmodule en een afstandsbediening nodig. Na installatie van de Solamagic dimmodule aan de terrasheater, is het ook nodig om de afstandsbediening te programmeren. Met behulp van de afstandsbediening kunt u de heater namelijk in warmte regelen. Een eenvoudig klusje op het moment dat u weet wat u moet doen. Daarom leggen wij in deze blog uit wat u moet doen om de ARC dimmer met een afstandsbediening te programmeren.

ARC Dimmer

Voordat u kunt beginnen aan het programmeren van de dimmodule, moet u deze eerst aan de terrasheater koppelen. Bij de Solamagic S1+Solamagic S3 en Solamagic D3 kunt u deze eenvoudig aan de rechterzijde van het toestel bevestigen. De dimmer wordt geleverd met twee boutjes en een inbussleutel waarmee u de dimmodule direct aan het toestel vast kunt zetten.

Onderstaande afbeelding laat de Solamagic S1+ met en zonder dimmer zien. Zoals te zien is op de afbeeldingen komt er aan de rechterzijde een stuk aan het toestel. Dit is de dimmer die eenvoudig aan de heater te koppelen is. Zodra deze dimmer aan de heater zit, kunt u beginnen met de programmering.

Programmering S1+ / S3 / D3

De programmering van de ARC dimmodule van de Solamagic S1+ / S3 / D3 is in vier stappen geregeld.

1. Zet de heater onder stroom. U zult zien dat de heater op 100% gaat branden. Nadat u dit hebt gedaan, hebt u 180 seconden de tijd om de heater te programmeren. Deze beveiliging zorgt ervoor dat vreemden uw heater niet kunnen regelen.

Solamagic Afstandsbediening voor Dimmodule ARC

2. Druk één keer kort op een van de vier toetsen aan de buitenzijde. De heater zal nu op 30% gaan branden. Kies hiervoor de toets die u wilt gaan gebruiken voor deze heater.

3. Druk nog een keer kort op de toets die u bij de vorige stap hebt gekozen. De heater zal nu op 100% gaan branden.

4. Ten slotte houdt u dezelfde knop ingedrukt. De heater zal zichzelf dimmen en weer op 100% gaan branden. Zodra de heater weer op 100% brandt, kunt u de knop loslaten.

Programmering S2 / D2 met ARC dimmer

Benieuwd naar de programmering van de Solamagic S2 / D2? Ook hiervoor hebben wij een blog uitgeschreven. Hierin vindt u alle stappen om de dimmer van de Solamagic S2 / D2 te programmeren.
https://www.terrasheater.nl/blog/tip:-hoe-solamagic-s2-d2-arc-te-programmeren

Meerdere dimmers programmeren

Het is ook mogelijk om meerdere ARC dimmers te programmeren op één afstandsbediening. Met een afstandsbediening kunt u tot wel vier heaters afzonderlijk van elkaar regelen. Belangrijk is om de dimmers één voor één te programmeren, omdat er anders kans is dat twee dimmodules op één knop ingesteld zijn.

Zorg er daarom voor dat u telkens maar één heater met dimmer op stroom hebt aangesloten. Bent u klaar met de eerste heater inregelen? Haal deze dan van het stroom af en zet dan pas de tweede heater onder stroom. Zo voorkomt u dubbele programmeringen.

Dimmodule met Bluetooth

Solamagic levert ook dimmodules met een Bluetooth verbinding. Hiermee kunt u via uw telefoon uw heater aan en uit zetten, maar ook in warmte regelen. Bent u benieuwd hoe u deze dimmer moet programmeren? Ook hiervoor hebben we een blog geschreven:
https://www.terrasheater.nl/blog/tip:-hoe-solamagic-bluetooth-dimmer-via-app-programmeren

Dezelfde Bluetooth dimmer kan naast de app ook nog met een afstandsbediening geregeld worden. Om te lezen hoe deze geprogrammeerd wordt, kunt u onderstaande blog bekijken:
https://www.terrasheater.nl/blog/tip:-hoe-solamagic-bluetooth-dimmer-met-afstandsbediening-programmeren

Resetten ARC

Mocht de heater het niet doen ná het programmeren van de afstandsbediening, is het nog mogelijk om de ARC afstandsbediening een reset te geven en daarna het programmeren nogmaals uit te voeren. De reset kan als volgt uitgevoerd worden: houdt de bovenste 2 knoppen op de afstandsbediening ingedrukt totdat het led lampje op de afstandsbediening brand. Als het lampje brand laat u de knoppen los en meteen daarna drukt u de knoppen beide weer tegelijk in totdat het lampje uit gaat. Dit was de reset. Hierna kunt u het programmeren nogmaals doen, als het goed is doet de heater het daarna meteen.

Aanvullende vragen?

Hebt u naar aanleiding van deze blog nog vragen met betrekking tot het programmeren van een Solamagic ARC dimmer? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Dit kunt u doen via de mail: info@terrasheater.nl of via de telefoon: 0413-724992. Onze experts beantwoorden graag uw vragen.