Solamagic biedt u de kans om via een Bluetooth dimmer uw heater te bedienen. Hiervoor dient u eerst de Solamagic s2 bluetooth te verbinden met uw telefoon. Dit kan via een app op uw telefoon waardoor u vanuit uw stoel de warmte kunt regelen. In deze blog leggen wij u in een aantal stappen uit hoe u de dimmer via app verbindt aan uw Solamagic s2 bluetooth heater.


Solamagic S2 2500 Een zeer krachtige infrarood terrasverwarming van topkwaliteit.  hoe de Solamagic S2 bluetooth verbinden met app.

Solamagic S2 2500

Een zeer krachtige infrarood terrasverwarming van topkwaliteit. Deze terrasheater verwarmt een oppervlakte van ongeveer 12 vierkante meter bij een maximale ophanghoogte van 2,80 meter. De lichtafgifte is sterk gereduceerd dankzij een speciale coating. En piekspanning blijven uit doordat deze terrasverwarmer is voorzien van een softstarter. Lees verder hoe de Solamagic S2 bluetooth verbinden met app.

Solamagic S2 bluetooth verbinden: programmeren met app

1. Om de Solamagic dimmer via een app te kunnen besturen, zal eerst de juiste app gedownload moeten worden. Ga daarvoor naar de App of Play Store en zoek op 'Solamagic X Heatlinks'.

2. Nadat de app gedownload is, zet u uw Bluetooth verbinding aan en opent u de Solamagic X Heatlinks app.

3. Als de heater al onder spanning staat, haalt u deze er even vanaf, wacht u even en zet de heater opnieuw onder stroom. Nadat u dit gedaan hebt, hebt u 180 seconden om de heater te koppelen in de app.

4. Druk nu op het plusje rechtsbovenin de app. U krijgt nu een klein menu te zien op uw scherm.

5. Kies voor de optie 'Scan for new devices'. Hierna gaat de app op zoek naar heaters in de buurt. Hiervoor is het dus belangrijk dat uw Bluetooth verbinding aan staat en u nog binnen de 180 seconden van programmering zit.

6. De app laat nu de gevonden heaters zien. U kunt nu op het witte bolletje drukken dat achter het gevonden apparaat staat. De app gaat zich dan koppelen met dit toestel.

7. Vervolgens komt de heater in uw overzicht te staan. Als u op de heater drukt, komt u in een volgend scherm waar alle functies van de heater staan.

8. In dit scherm kunt u van verschillende opties gebruik maken. Zo kunt u bijvoorbeeld rechts bovenin op het tandwiel drukken en de naam aanpassen. Dit is vooral handig op het moment dat u meerdere heaters hebt hangen. Zo kunt u in uw overzicht eenvoudig zien welke heater u bedient.

9. Door op de grote knop met verwarmingstekens te drukken zet u de heater aan. De I, II en III die erboven staan geven de verschillende standen aan die mogelijk zijn. I staat voor 33% van het vermogen, II staat voor 67% van het vermogen en III voor 100% van het vermogen.

Programmering met afstandsbediening

Wilt u de heater naast de app ook nog via een afstandsbediening programmeren? Dat is mogelijk met de Bluetooth afstandsbediening. Hoe u deze programmeert leest u in onderstaande blog:
https://www.terrasheater.nl/blog/tip:-hoe-solamagic-bluetooth-dimmer-met-afstandsbediening-programmeren

Solamagic ARC Dimmodule

Er zijn ook dimmodules die met een afstandsbediening bediend kunnen worden. Bent u op zoek naar een uitleg hoe deze dimmers geprogrammeerd moeten worden? Hiervoor hebben wij ook een blog geschreven:

Programmering Solamagic S1+ / S3 / D3:
https://www.terrasheater.nl/blog/tip-hoe-solamagic-s1-s3-d3-arc-te-programmeren

Programmering Solamagic S2 / D2:
https://www.terrasheater.nl/blog/tip:-hoe-solamagic-s2-d2-arc-te-programmeren

Overige vragen

Voor overige vragen of vragen naar aanleiding van deze blog kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via telefoon op 0413-724992 en via de mail op info@terrasheater.nl.