De Solamagic Bluetooth dimmodule heeft naast de mogelijkheid om via een app bediend te worden ook de optie om deze via een afstandsbediening te regelen. In deze blog leggen wij u uit hoe u de afstandsbediening koppelt aan de Bluetooth dimmer.

Programmering afstandsbediening Bluetooth dimmer

1. Om de heater te kunnen programmeren is het eerst nodig om de heater onder spanning te zetten. Nadat u dit gedaan hebt, hebt u 180 seconden de tijd om de heater te programmeren.

2. Druk de bovenste twee knoppen tegelijkertijd in. Dit doet u ongeveer 5 seconden tot het LED lampje langzaam gaat knipperen. De heater zal hierna kort aangaan en daarna weer uitgaan.

3. Druk nu op de toets waarmee u de heater wilt bedienen. Dit kan één van de vier buitenste toetsen zijn. Houdt de toets langer dan twee seconden in. Het LED lampje knippert twee keer. De heater gaat daarna weer op 100% branden en vervolgens uitgaan.

4. U drukt nu nogmaals de bovenste twee knoppen tegelijkertijd in langer dan twee seconden. Het LED lampje gaat branden en zal na ongeveer 10 seconden uitgaan. Hiermee geeft de afstandsbediening aan dat de heater geprogrammeerd is.

Meerdere heaters

Als u meerdere heaters op deze afstandsbediening wilt programmeren, dan herhaalt u bovenstaande stappen. Zorg er alleen voor dat u bij stap 3 een andere knop kiest. Bovenstaand proces kunt u tot vier keer herhalen per afstandsbediening. Zo kunt u met één afstandsbediening tot vier heaters regelen.

Let er daarnaast ook op dat u de heaters per stuk programmeert. Zorg er daarom voor dat er altijd maar één heater onder spanning staat. Wanneer meerdere heaters onder spanning staan, zullen beide heaters onder dezelfde knop geprogrammeerd worden.

Wanneer u klaar bent met de eerste heater, haalt u deze weer van spanning en zet u de tweede heater onder spanning. Dit proces herhaalt u tot alle heaters geprogrammeerd zijn.

Bluetooth dimmer met app

Wilt u de Bluetooth dimmer liever met een app op de telefoon aansturen? Dat kan met de gratis Solamagic X Heatlinks app. Hoe deze geprogrammeerd wordt, leest u in onderstaande blog:
https://www.terrasheater.nl/blog/solamagic-s2-bluetooth-verbinden/

Dimmodule ARC

Een andere dimmodule van Solamagic is de ARC dimmer. Deze is alleen aan te sturen met een afstandsbediening. Wilt u weten hoe deze dimmers geprogrammeerd worden? Bekijk dan onze blogs:

Programmering Solamagic S1+ / S3 / D3:
https://www.terrasheater.nl/blog/tip-hoe-solamagic-s1-s3-d3-arc-te-programmeren

Programmering Solamagic S2 / D2:
https://www.terrasheater.nl/blog/tip:-hoe-solamagic-s2-d2-arc-te-programmeren

Vragen?

Hebt u nog vragen na het lezen van deze blog of wilt u iets anders weten over onze terrasheaters? Neem dan contact met ons op via telefoon 0413-724992 of via de mail info@terrasheater.nl.