Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Het verhaal van Solamagic

Eén van de topmerken in ons assortiment is Solamagic. Vrijwel alle elektrische terrasheaters van dit merk vallen onder de categorie infrarood terrasverwarming. Daarnaast zijn er niet alleen opbouw heaters van dit merk, maar kunnen sommigen ook ingebouwd worden. In dit artikel leggen wij u kort waar Solamagic voor staat en wat de kwaliteit is van de toestellen die wij in ons assortiment hebben.

Het verhaal van Solamagic

Solamagic is in 1991 opgericht als producent van lichtarmaturen met een vestiging in Zeulenroda/Thüringen, onder de naam Knoch-Licht. In 2011 is de bedrijfsnaam gewijzigd naar Solamagic GmbH. Het is een Duits bedrijf dat infraroodstralers ontwikkelt en produceert in Duitsland. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en een bijzonder zorgvuldige montage zorgen zij voor de zekerheid van een lange levensduur. Door de combinatie met een optimale energie-efficiency zijn de toestellen van Solamagic zeer duurzaam. Dit is uiteraard goed voor u en voor de wereld.

Solamagic terrasverwarmers zijn al jaren zéér populair. Door constante ontwikkeling door te voeren in alle producten behoren de infrarood terrasverwarming van dit bedrijf tot de beste op de markt. De producten kenmerken zich dan ook door een creatief design gecombineerd met hoogwaardige technieken. Daarbij is het doel van het bedrijf het perfecte samenspel te creëren tussen warmte en licht.

Heaters van Solamagic zijn leverbaar in diverse wattages en uitvoeringen: plafondmontage, inbouw, gevelheater, vrijstaand en parasolverwarming. De heaters zijn daarnaast voorzien van krachtige infrarood A-lampen die zorgen voor een snelle en comfortabele warmteontwikkeling.

Solamagic inbouwset Solamagic S1 set

Kwaliteit

De producten van Solamagic zijn van kwalitatief hoogwaardig materiaal gemaakt. De heaters hebben een aantal grote pluspunten waardoor deze beter zijn dan toestellen van andere merken binnen dezelfde categorie.

Robuuste behuizing

Allereerst heeft deze heater een stevige behuizing waardoor er weinig warmte van een toestel af komt. In tegenstelling tot andere merken wordt de heater warm, maar niet heet aan de achterkant. Hierdoor wordt het ook boven de heater niet heet. Door deze behuizing is dit toestel met uitstek geschikt om onder een kunststof plafond, zonnescherm of kunststof dakplaat te monteren. Ook zorgt een dergelijke behuizing ervoor dat de warmte van de heater naar voren straalt en u daardoor meer warmte ervaart.

De aluminium behuizing wordt voorzien van degelijke poedercoating in dire standaard kleuren: wit, titanium en nano-antraciet. Het is mogelijk om producten op RAL-kleur te spuiten, zodat ze een geheel vormen met de kozijnen, overkapping of plafond.

Krachtige heaterlamp

Ten tweede heeft een heater van Solamagic een krachtige lamp. Hierbij hebben de meeste lampen een speciale coating, de zogenaamde LowGlare lampen, waardoor het fel rood/oranje licht verdwijnt. Het comfort wordt door deze lampen enorm vergroot. De combinatie van de krachtige halogeen lampen met een optimaal reflecterende spiegel zorgt voor een goede weerkaatsing van de straling. Hierdoor voelt u de warmte veel beter en gaat er minder warmte verloren aan de achterkant van het toestel.

Uitgebreide aansturing

Ook met de aansturing is Solamagic vooruitstrevend. De verschillende toestellen kunnen gecombineerd worden met de gewenste besturing. Zo is het mogelijk om de heater aan te sturen met een afstandsbediening of via de smartphone middels de Solamagic app. Ook voor domotica systemen zijn er mogelijkheden. Bij het ene toestel wordt dit ingebouwd, bij het andere (S1 of S3) wordt er gewerkt met een losse dimmodule die eenvoudig te installeren is.

Ten slotte heeft een heater van Solamagic een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. De heaters hebben niet alleen een hoogwaardige kwaliteit, maar zijn ook nog eens goed te betalen. Voor de prijs die u betaalt voor een heater van Solamagic krijgt u een hoop warmte en comfort terug.