Nieuw in ons assortiment zijn de verwarmde plofkussens van Sit and Heat. Deze plofkussens hebben een verwarmingselement aan één kant van het kussen. Hiermee zorgt u voor een extra beetje verwarming in uw rug. Een warmtekussen is dan ook goed te gebruiken als een aanvulling op reguliere terrasverwarming, omdat de terrasverwarming de rug nooit zal bereiken. In dit artikel vertellen wij u meer over dit slimme kussen.

Het verhaal van Sit and Heat

Oprichter en ondernemer Jorg Rijkschroeff vroeg zich af hoe terrassen en andere koude plekken efficiënter verwarmd konden worden. De uiteindelijke oplossing was simpel en elegant: verwarmde kussens. De kussens verwarmen zeer lokaal - alleen daar waar iemand zit - en de warmte blijft geïsoleerd, omdat de gebruiker immers bovenop de warmtebron zit. Daarbij is het kussen ook zeer comfortabel: omdat de torso en de organen worden verwarmd, geeft het een prettig algemeen warmtegevoel dus. Win-win dus voor milieu en mens.

Voor binnen en buiten

Met het verwarmde kussen van Sit and Heat zit u heerlijk verwarmd in de buitenlucht. Het plofkussen is comfortabel te gebruiken in een tuinbank of tuinstoel. Ook voor binnen is het een fijn kussen; bijvoorbeeld voor wat extra warmte in een frisse kamer of bij lang zittend werk. Andere toepassingen zijn op vakantie in tent, caravan of camper, bij evenementen of op een fris kantoor.

Het verwarmingselement in het kussen geeft een aangename warmte aan uw rug, waardoor de organen verwarmd worden wat weer een geheel warmtegevoel geeft. De kussens zijn buiten te gebruiken, maar kunnen niet buiten blijven liggen. De kussens zijn daarvoor niet voldoende bestand tegen regen of vocht.

4 uur warmte op één accu

Het grote voordeel van de kussens is dat deze flexibel inzetbaar zijn door hun ingebouwde accu. Deze accu is goed voor ongeveer 4 uur verwarmen. Via de rits aan de bovenkant van het kussen kunt u de accu makkelijk verwijderen en aan de oplader leggen. Er zijn losse accu's verkrijgbaar, waardoor het mogelijk is om van accu te wisselen. Dit is natuurlijk ideaal wanneer u niet zonder warmte wilt komen te zitten.

De kussenverwarming is gemaakt van stevig (wasbaar) canvas en voelt heerlijk zacht aan. De kussens zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: taupe (met witte bies), paars, blauw en groen. De hoeveelheid warmte is in te stellen.

Een verwarmd kussen is een ideale aanvulling op terrasverwarming. De stralingswarmte van een terrasverwarmer kan namelijk vrijwel nooit de rug verwarmen, omdat deze in de 'schaduw' valt. Met het Sit and Heat kussen in de rug kan deze koude plek voorgoed verholpen worden en kunt u nog langer buiten genieten.