Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Solamagic D2 en D3 donkerstralers

Nieuw van Solamagic zijn de D2 en D3 toestellen. De donkerstralers zijn vervangers van de D1, die sinds enkele jaren op de markt is. Het assortiment van Solamagic is met komst van deze twee toestellen compleet en weer helemaal up to date.

Terrasverwarming zonder een licht

Vaak krijgen wij de vraag of het mogelijk is om een terrasheater op te hangen die geen licht geeft. Wanneer men denkt aan een terrasheater, dan denkt men namelijk direct aan het felle rode licht dat het toestel geeft. Gelukkig is dit beeld al lang niet meer bij alle toestellen terecht. De komst van de LowGlare lamp heeft het zichtbare licht al sterk verminderd, dan grote concessies te doen op de voelbare warmte. De Solamagic D2 en D3 stralen nog minder licht uit. Zelfs zo weinig dat het niet meer noemenswaardig is. Het is te zien dat het toestel aan staat, maar de gloed komt niet tot in de ruimte. Sfeerverlichting en kaarsen blijven dus de boventoon voeren, wel zo gezellig natuurlijk.

Modulaire uitbreiding

De Solamagic D2 en Solamagic D3 hebben dezelfde behuizing als de S2 en S3. Ook deze toestellen werken met een ingebouwde dimmer of een modulaire dimmer die (later) op te bouwen is. De D2 is voorzien van een geïntegreerde 3 standen dimmer, aan te sturen via een afstandsbediening (ARC) of smartphone (Bluetooth).

De D3 kent deze ingebouwde dimmer niet, maar is wel uit te breiden met de dimmodule. De losse dimmodule is verkrijgbaar met ARC (afstandsbediening), Bluetooth (smartphone), 0-10V (domotica) of Somfy aansturing. Hierdoor is het mogelijk om de terrasverwarmers te integreren in een bestaand Somfy pakket of domotica systeem.

Krachtig design

Het ontwerp van de D2 en D3 is dusdanig dat de warmte naar voren geleid wordt. Hierdoor is de warmtebundel prima te richten op een zithoek of eettafel. De gebruikte lamp heeft een vermogen van 2000 watt. Door de speciale coating op de lamp, wordt het zichtbare licht tegen gehouden. Dit heeft het voordeel dat er geen hinderlijk rood licht wordt verspreidt.

Een nadelig gevolg is de verspreide straling. Waar de S2 en S3 met name korte golfstraling verspreiden, komt er bij de Solamagic D2 en D3 met name middenlange- en lange golf verspreidt. Deze straling is wat gevoeliger voor koude lucht en wind. De D2 en D3 zijn daarom vooral geschikt voor het verwarmen van een gesloten of af te sluiten ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuinkamer, serre of overkapping met een glazen schuifwand.

Solamagic: Robuuste Duitse kwaliteit

Solamagic is een oerdegelijk merk. Een stevige aluminium behuizing, dikke poedercoating en stevige beugels maken het een robuust toestel. De zeer nette afwerking en de keuze uit 3 standaard kleuren maken het ook nog een sieraad voor het oog. Niet voor niets vinden veel Solamagic toestellen hun weg naar horecagelegenheden en zijn ze veel te vinden onder particuliere overkappingen.