Bent u op zoek naar een krachtige infrarood heater die tegelijkertijd (erg) weinig licht geeft? In dat geval is de Solamagic S2 een uitstekend toestel voor uw situatie. Eén van de specialisten van Terrasheater.nl heeft dit toestel onder handen genomen en ieder detail op de heater bekeken. In deze blog vertelt hij de ins en outs van het toestel en zijn eigen mening over de functies van de heater.

Solamagic S2

De Solamagic S2 is de ster van de S-lijn van Solamagic. De heater is in alles perfect afgewerkt en voorzien van allerlei functies. De terrasverwarmer is gemaakt van hoogwaardig, stevig aluminium waarna deze gepoedercoat is in drie verschillende kleuren; nano-antraciet, titanium en wit (RAL 9010). Hierdoor ziet de heater er niet alleen super strak uit, maar zorgt deze stevige behuizing er ook nog eens voor dat de warmte niet aan de achterkant kan ontsnappen. De terrasheater wordt opgehangen met twee stevige beugels die daarna goed vastgezet worden op de heater. De beugels hebben twee opstaande randjes die in de gleuven op de heater worden bevestigd. Vervolgens zet u deze vast met het boutje dat op de beugel zit. Hieronder ziet u de beugel en de gleuven op de achterkant van de heater waar de beugels in geschoven worden.

Functies

De Solamagic S2 heeft een aantal belangrijke, maar vooral ook erg handige functies. Doordat de heater 2500 Watt verbruikt, is een groot gedeelte van uw stroomgroep direct bezet. Aangezien vrijwel alle elektrische apparaten een (kleine) piekspanning hebben, wordt dit bij op het opstarten nog iets meer. Bij deze terrasheater is dat echter niet het geval. De makers van deze heater hebben namelijk een softstarter ingebouwd. Deze softstarter doet niets anders dan wat de naam eigenlijk al zegt; het langzaam opstarten van de heater. Hierdoor wordt een piekspanning en daarmee een kortstondig hoger wattage voorkomen. Ontzettend handig op het moment dat uw stroomgroep grotendeels bezet is.

Een ander niet te missen functie is de dimfunctie van de heater. Door deze ingebouwde dimmer, kunt u de heater gemakkelijk in drie standen schakelen. De heater kan hierbij op 33, 67 of 100 procent ingeschakeld worden en tussentijds aangepast worden. U kunt de heater op twee verschillende manieren schakelen; door middel van een afstandsbediening of een Bluetooth signaal. Bij de eerste optie maakt u gebruik van een afstandsbediening. Door op de knop te drukken, schakelt u de heater in. Vervolgens kunt u de heater harder of zachter zetten door de knop iets langer ingedrukt te houden.

De tweede mogelijkheid is een Bluetooth gestuurde dimmer. Hierbij downloadt u een app, waarna u door een Bluetooth signaal de heater harder of zachter kunt zetten via uw smartphone of tablet. Hierbij drukt u op de knop in het midden om de heater aan of uit te zetten en drukt u de verschillende vakjes in om de heater harder of zachter te zetten. Boven de cirkel ziet u op hoeveel procent de heater brandt. De S2 is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de S1 met losse dimmer, symmetrisch. Dit komt doordat bij de S2 de dimmer al ingebouwd is en daardoor aan beide zijdes even groot is gemaakt.

Warmte

Uiteraard is ook de warmte van de terrasheater getest. Vanuit de fabrikant wordt aangegeven dat de heater zo'n 18 vierkante meter moet verwarmen. Na een uitvoerige test, blijkt uit onze ervaring dat de heater een vlak van 3,5 bij 3,5 meter goed verwarmd. Binnen dit vlak zal iedereen aangenaam verwarmd worden. Buiten deze 3,5 bij 3,5 is de warmte nog wel voelbaar, maar neemt deze af. Hierdoor zal iedereen die buiten dit gedeelte zit, minder aangenaam verwarmd worden. In de praktijk blijkt dus dat de heater een oppervlakte van ongeveer 12 vierkante meter verwarmd. Hierbij hebben wij een maximale ophanghoogte van 2,80 meter aangehouden. Als de heater een stuk lager of stuk hoger opgehangen zal worden, zal de heater niet zijn gehele stralingsvlak kunnen beslaan of juist minder voelbare warmte uitstralen.

De heater geeft niet alleen veel warmte, maar ook nog eens erg weinig licht. De lamp die in het toestel zit, heeft namelijk een speciale coating waardoor er minder zichtbaar licht van de heater komt. Daarnaast heeft de heater verschillende spiegels aan de binnenzijde waardoor de stralingswarmte van de lamp alle kanten op gaat. Hierdoor is een groter vlak te verwarmen dan andere 2500 Watt toestellen.

Installatie

Het installeren van deze terrasheater is echt heel eenvoudig. De eerder besproken beugels worden met twee schroeven of bouten op de ondergrond bevestigd waarna u de heater op deze beugels plaatst en aandraait met het boutje op de beugel. Hiermee hangt de heater direct stevig op zijn plek. De heater heeft een stekkerkabel van 180 centimeter aangegoten. Door een stopcontact binnen deze afstand van de heater te plaatsen, kunt u deze direct aansluiten door de stekker in het stopcontact te stoppen.

Afhankelijk van de optie waarmee u de heater gaat dimmen, moet u nu de afstandsbediening programmeren of de app downloaden. De afstandsbediening programmeert u door de heater eerst in te schakelen met de schakelaar. Hierdoor gaat de heater op 100 procent branden. Vervolgens drukt u 1 keer op de door u gewenste knop (veelal de knop linksboven). Hiermee gaat de heater zachter branden. Daarna drukt u nogmaals op deze knop waarna de heater op 100 procent gaat branden. Ten slotte houdt u de knop ingedrukt zodat de heater dimt en vervolgens weer op 100 procent gaat branden. Dit is het signaal dat de heater geprogrammeerd is.

Wanneer u voor een Bluetooth gestuurde dimmer hebt gekozen, opent u de App Store of Google Play Store. In de store zoekt u op Solamagic en downloadt u de app. Zodra de app gedownload is, zorgt u ervoor dat uw Bluetooth aan staat en zoekt u naar de heater. Hiervoor dient de heater wel ingeschakeld te staan. Zodra u de heater gevonden hebt, kunt u deze direct in- en uitschakelen en dimmen met de app.

Conclusie

De Solamagic S2 geeft een heleboel warmte en ziet er ontzettend strak uit. Door de verschillende opties en mogelijkheden kunt u de heater ook nog eens naar eigen wens gebruiken. Kortom, de heater is zeker een aanrader voor degene die graag lekker warm buiten willen zitten. De prijs van deze heater is het dan ook helemaal waard.

  1. Solamagic S2 2500 Wit
    Solamagic S2 2500

    Kiest u voor bediening met ARC (afstandsbediening)? Ontvang extra voordeel met de bundelkorting onderaan deze pagina.

    Vanaf € 744,00 Incl. BTW Regular Price € 880,30 Incl. BTW