Ons werd gevraagd mee te denken over een passende terrasverwarming voor een terras bij een woning van ongeveer 5 meter breed en 3 meter diep. Samen met de klant hebben we, tijdens een bezoek aan onze showroom, gekeken welk toestel het meest geschikt is voor deze overkapping. De keuze viel op Solamagic S1 2000, onder andere door z'n lage lichtopbrengst en compacte formaat.

Onder het genot van een kopje koffie en thee is de terrasoverkapping eens goed onder de loep genomen en zijn onderwerpen als afmetingen, gewenst verwarmd gedeelte en stroomvoorziening aan bod gekomen. Met name de loungehoek moet lekker warm zijn, zodat men ook op late zomeravonden, als het normaal net teveel afkoelt, buiten kan blijven zitten.

Solamagic S1: lage lichtopbrengst en in passende kleur

Nadat alle wensen besproken zijn, zijn we uitgekomen bij de Solamagic S1. Met twee Solamagic S1 2000 toestellen is dit terras prima verwarmd. Met name vanwege het gebruik van een Solarstar lamp, die  vele malen minder licht geeft dan reguliere lampen, viel de S1 in de smaak. Het plafond van de overkapping is gelakt in de kleur RAL9001. Het liefst zag men de heaters in dezelfde kleur. Bij de Solamagic S1 is dit mogelijk, aangezien hij standaard leverbaar is in RAL9001, net als RAL9010, Titanium en Antraciet.

Montage van de Solamagic terrasheaters

De toestellen zijn aan de buitenzijde opgehangen, waardoor de warmte naar binnen straalt. Dit geeft het grote voordeel dat men de warmte van voren ontvangt en zo veel meer warmte ervaart. De stroomaansluitingen zijn netjes in het plafond gemonteerd, op een afstand waarbij de stopcontacten niet te warm worden. De heaters worden aan en uit gezet middels een wandschakelaar.

Dimmen van Solamagic terrasheaters

Het ander voordeel van de S1 toestellen is dat een dimmodule eenvoudig toe te voegen is. Mocht een dimmer toch nodig blijken, dan is dit gemakkelijk te doen, ook achteraf. Een update in het S-line assortiment maakt het mogelijk om de dimmodule op verschillende manieren aan te sturen. Zo kunt u kiezen voor de afstandsbediening, smartphone met Bluetooth, domotica of Somfy. Naast de dimmodule zijn er ook verschillende accessoires verkrijgbaar voor een S1 toestel. U kunt de heater namelijk uitbreiden met LED spotjes of kiezen voor een andere beugel of statief.

Solamagic S2 en S3: als er meer vermogen nodig is

Bij de uitbreiding van de S-line zijn naast de S1 toestellen ook de Solamagic S2 en S3 heaters geïntroduceerd. Deze heaters hebben een zwaarder vermogen van maar liefst 2500 Watt. Wanneer een S1 2000 Watt te weinig warmte geeft, kunt u uitwijken naar een van deze toestellen.

Bekijk het complete S-line assortiment.

Bekijk het complete S-line assortiment.