Sinds het voorjaar van 2015 heeft Blackline zijn assortiment uitgevoerd met nieuwe heatpanels. De wat ronder gevormde modellen zijn net als het "oude" model voorzien van een zwart warmte-element in een geanodiseerd aluminium frame. De grootste verandering is de mogelijkheid tot dimmen.

Tot voorheen was het niet mogelijk om een donkerstraler te dimmen. Sterker nog, dit werd zelfs afgeraden. Doordat een externe dimmer de donkerstraler zo gaan "knijpen", liep de electronica beschadiging op. De Blackline New Heatpanels zijn leverbaar met een ingebouwde dimmer, welke wel op de juiste manier de donkerstraler dimt. De dimmer is met een afstandsbediening aan te sturen. Zo schakelt u de terrasverwarmer vanuit uw luie stoel aan en uit en kunt kiezen voor een lage, midden en hoge stand. Met één afstandsbediening zijn meerdere donkerstralers aan te sturen. De afstandsbediening werkt op IR en moet dus oogcontact maken met het te schakelen toestel.

Qua vermogen en verwarming zijn de donkerstralers niet veranderd. Puur het uiterlijk is veranderd en wel door de achterkant wat boller te maken. Net als het oude model zijn de nieuwe heatpanels verkrijgbaar in 1500, 1800, 2400 en 3200 Watt, alle ook met dimmer.