Het is mogelijk de aardgas terrasverwarmers die wij op onze website aanbieden te ”dimmen”. Dit kan op verschillende manieren en dit is per merk anders. Deze functie is erg prettig bij bijvoorbeeld horeca gelegenheden om zo ook in de winter een heerlijk warm terras te verkrijgen.

Het dimmen van de toestellen dient op een verantwoorde manier te gebeuren. Wanneer u de toestellen gaat inregelen/ dimmen met louter een gaskraan gaat de vlam in het branderbed “woekeren” ofwel onregelmatig branden. Dit kan resulteren in roetvorming en/ of een te hoge belasting voor het branderbed en doet de levensduur van uw toestel geen goed. Doormiddel van een correcte reduceer-oplossing kunt u er zorg voor dragen dat dit wel goed gaat!

Schwank

Schwank kent de mogelijkheid van een zogenaamde hoog/laag-klep welke gemonteerd wordt op de aanvoerleiding naar de heater(s). Deze hoog/laag-klep kunt u aansturen middels een schakelkast afgestemd op de heater(s). Uiteraard kent Schwank de mogelijkheid om dit draadloos te bedienen met een afstandsbediening.

Alke

Alke gasheaters kunnen gedimd worden door het maken van een bypass oplossing op de aanvoerleiding naar de heater(s). Hiermee kunt u middels het bedienen van een kraan kiezen voor het volle vermogen van de heater of voor een lager vermogen. Deze bypass oplossing zal er voor zorgen dat bij het sluiten van de kraan de gastoevoer over een reduceerblok word geleid om vervolgens met een goede onderdruk naar u toestel te worden gevoerd. Dit kunt u zowel handmatig als elektronisch bedienen en indien gewenst zelfs met een afstandsbediening.

Omdat het hier om gasaansluitingen gaat adviseren wij altijd gasheaters en dimmers door een erkend installateur te laten plaatsen.

Advies

Zoals u leest zijn er uitgebreide mogelijkheden om heaters per toestel en/of per groep draadloos te schakelen en te dimmen. Omdat het hier vaak over maatwerk gaat willen wij u graag bedienen van een goed advies, hiervoor kunt u telefonisch of per email contact met ons op te nemen. Een van onze specialisten kan dan een offerte voor u opmaken waarin alles uitgebreid en duidelijk uitgelegd staat.