Zoals bij iedere heater, is de wens er ook om een Heatstrip te kunnen dimmen. Een veelgestelde vraag is dan ook of men een Heatstrip kan dimmen. In deze blog leggen we uit of een Heatstrip gedimd kan worden en waarom dit zo is.

Wat is een dimfunctie?

Een dimfunctie is een extra functie op een heater waarmee u de warmte van een heater regelt. Deze functie zit niet op iedere heater en is daarmee in de meeste gevallen ook een extra functie. Door een heater te dimmen kunt u op koude dagen de heater wat warmer zetten en op warme dagen de heater net iets zachter zetten. Op deze manier zorgt u echt voor maatwerk en haalt u alles uit uw verwarming.

Kan ik een Heatstrip dimmen?

Een Heatstrip kunt u niet dimmen. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van één verwarmingslint. Dit verwarmingslint werkt zoals een radiator in huis werkt. Dit houdt in dat er geen onderbreking in de Heatstrip zit waarmee u de warmte kunt regelen.

Hoe regel ik de warmte van mijn Heatstrip dan?

Het is wel mogelijk om de warmte van een Heatstrip te regelen. Dit kunt u dus niet doen op de heater zelf, maar wel in de ruimte. De warmte die deze heater creëert, zorgt er namelijk voor dat de ruimte wordt opgewarmd. De Heatstrip vult de ruimte dus met warme lucht.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een thermostaat in de ruimte op te hangen. U sluit deze thermostaat aan op de Heatstrip. Vervolgens stelt u een gewenste temperatuur in. Wanneer u de heater aanzet, zal deze blijven verwarmen tot de gewenste temperatuur bereikt is. Zodra de temperatuur in de ruimte weer onder het gewenste komt, zal de Heatstrip weer aan gaan. Op deze manier heeft u toch controle over de warmte in de ruimte.

Waarom kan ik een Heatstrip met dimmer wel dimmen?

Een logische vervolgvraag is dan ook waarom een Heatstrip met dimmer wel in warmte te regelen is. Dit kunnen we het beste uitleggen in onderstaande afbeelding.

Heatstrip dimmen

Zoals te zien is in de afbeelding, heeft de Heatstrip één verwarmingslint. De Heatstrip met dimmer heeft twee verwarmingslinten. Dit laat ook direct zien waarom u de ene Heatstrip wel kunt dimmen en de andere niet. Bij de Heatstrip met dimmer schakelt u het kleine verwarmingslint uit waardoor er minder warmte van de heater komt. De 'normale' Heatstrip heeft één geheel waardoor u geen deel van het verwarmingslint kunt uitschakelen.

Vragen?

Hebt u nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan gerust contact op met één van onze experts. Bel ons op 0413-724992 of stuur een mail naar info@terrasheater.nl.