Veiligheid is het belangrijkste wat we hebben. Een veilige situatie geeft ons immers een rustig en fijn gevoel. Zo ook als het gaat om de montage van een terrasheater. In diverse situaties komt het voor dat een heater onder een luifel geplaatst moet worden. Ook onder een luifel kan een heater gemonteerd worden. In deze blog zullen wij u meer informatie geven over het veilig monteren van de terrasheaters onder een luifel.

Of een luifel nu gemaakt is van doek of glas, dit zijn op het oog van veiligheid grotere risicofactoren, daarom is het belangrijk goed te kijken naar het monteren van een heater onder deze luifels.

Kan een heater onder een luifel hangen?

Jazeker, ook hier zijn mogelijkheden voor. Het is raadzaam in de handleiding van de terrasheater te controleren om te controleren wat de minimale afstand dient te zijn. Iedere heater heeft namelijk een andere afstand nodig in verband met de warmte die van de achterzijde af komt.

Ik wil een elektrische terrasheater monteren onder een luifel, wat zijn de eisen?

Bij elektrische terrasverwarmers dient u er rekening mee te houden dat de gemiddelde minimale afstand ongeveer 25 tot 50 centimeter betreft. Dit is echter merk afhankelijk. Het is daarom belangrijk altijd de handleiding te raadplegen. Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met ons voor het beste advies. 

Ik wil een gas terrasheater monteren onder een luifel, wat zijn de eisen?

Voor gasheaters gelden weer andere voorschriften dan bij elektrische terrasverwarmers. Bij gasheaters moet u rekening houden met een afstand van al minimaal 55 centimeter. Ook voor gasheaters kunnen de voorschriften per merk verschillen. 

Daarnaast kan er bij sommige gasverwarmers een beschermplaat worden gebruikt, hierdoor zal de minimale afstand verkleind worden. 

Hoe meet ik de afstand?

Het is belangrijk om de afstand op de juiste manier op te meten zodat hier geen misverstanden in kunnen ontstaan. Daarom wordt er ten alle tijden gemeten vanaf de bovenzijde van de heater of beschermplaat tot aan de onderzijde van een luifel. 

In de afbeelding vindt u de juiste manier voor het opmeten van de afstand.

Wat als ik niet voldoende afstand heb?

Indien u niet voldoende afstand heeft is het ten zeerste af te raden om de heater te monteren onder de luifel. Een goed alternatief zou dan een vrijstaande heater zijn, bijvoorbeeld een heater op statief. Hierbij kunt u zelf de hoogte bepalen. Wellicht zijn er daarnaast nog andere montagemogelijkheden.

Neem contact met ons op zodat wij digitaal met u mee kunnen kijken voor een vrijblijvend passend advies of bezoek onze showroom. Onze experts kijken graag met u mee hoe de heater in uw situatie het beste geplaatst kan worden.