Een terrasverwarmer met afstandsbediening is ideaal voor het verlengen van het zomerseizoen. Vanuit uw luie stoel kunt u de terrasheater aan- en uitzetten. Helaas zijn lang niet alle infrarood terrasheaters voorzien van een afstandsbediening, en moeten ze middels de stekker of een wandschakelaar ingeschakeld worden. Hiervoor heeft terrasheater.nl een eigen schakelset ontwikkeld, waarmee vrijwel iedere elektrische terrasverwarmer met een afstandsbediening in en uit te schakelen is.

Heaters met afstandsbediening

Sommige terrasheaters zijn standaard voorzien van een afstandsbediening, die bij aanschaf direct wordt meegeleverd . Het kan ook zijn dat het toestel op afstand te dimmen is, met name bij luxere toestellen. Bijvoorbeeld de Eurom Golden 2000 Amber Smart en Solamagic S2 2500. hebben een ingebouwde dimmer. Bij andere toestellen wordt een dimmodule aangeboden, zodat de heater in warmte instelbaar is.

Terrasheater inschakelen met wandschakelaar of stekker

Alle andere heaters die niet standaard voorzien zijn van een afstandsbediening of dimmer worden vaak bedient met een wandschakelaar, of door de stekker in en uit het stopcontact te halen. Het uittrekken van de stekker kan een hekel punt zijn, omdat het stopcontact vaak op hoogte van de heater zit en u dus op een trap of stoel moet gaan staan om het toestel aan te zetten. Een wandschakelaar is een prima en zeer functionele oplossing, maar kan een doorn in het oog zijn als de schakelaar en leiding opgebouwd wordt en dus altijd in het zicht is.

De Oplossing: universele schakelset voor afstandsbediening van elke terrasverwarming!

De oplossing leveren wij nu in de vorm van een schakelset, die tussen het toestel en het stroomnet geplaatst wordt. De schakelset leveren we in twee varianten.

Plug&Play schakelset

De Plug&Play schakelset heeft een stekker, waardoor deze heel gemakkelijk te installeren is. U steekt de stekker van de schakelset in een stopcontact en vervolgens de stekker van de terrasverwarming in de schakelset. Aangezien de schakelset voorgeprogrammeerd is, werkt deze direct en kunt u genieten van uw terrasverwarming.

Pre-installed schakelset

De pre-installed schakelset heeft de stekker niet en dient nog intern aangesloten te worden op het stroomnet. Dit doet u door een stroomkabel via de wartel in de kabeldoos te brengen en de verbinden middels de lasklemmen. Het grote voordeel hiervan, is dat u niet enkel de schakelset nodig heeft en geen extra stopcontact, omdat u de schakelset rechtstreeks op een kabel installeert.

Schakelset voor meerdere terreasheaters

Er is een schakelset verkrijgbaar voor één en voor twee heaters. Per schakelset kunt u een vermogen plaatsen van 16 Ampère, wat wil zeggen dat zelfs de zwaarste donkerstraler op de schakelset kan. Handig is de ingebouwde controle-led, die laat zien dat het stopcontact van de draadloze schakelset geactiveerd is. Zo weet u dus dat er stroom op het toestel staat. Zeker bij een donkerstraler is dit erg handig, aangezien het niet te zien is dat deze aan staat.

Afstandsbedieningset voor elektrische terrasverwarming

Afstandsbedieningset voor elektrische terrasverwarming