Met open armen hebben wij de nieuwe Wardenaar IP55 infrarood heater ontvangen. Deze heater is voorzien van een LowGlare lamp! Deze terrasheater is een welkome aanvulling aan het assortiment.

Vertrouwd ontwerp van Wardenaar

Optisch gezien is er niets veranderd aan het toestel. Net als de IP55 heaters met Gold- en Toplampen is de IP55 LowGlare voorzien van een eenvoudige, robuuste opstelling. Een stevige wandbeugel zorgt ervoor dat de heater tegen de wand geplaatst kan worden en gericht kan worden naar waar de warmte gewenst is. Tevens is een speciale parasolbeugel inbegrepen om de heater ook onder parasols en zonneschermen te kunnen plaatsen.

LowGlare lamp

Het onderscheidende vermogen van deze heater is de LowGlare lamp. Door een aantal extra lagen gold-coating is de lichtsterkte aanzienlijk verminderd ten opzichte van reguliere infraroodheaters. Het rode licht dat verspreidt wordt is veel zwakker dan iedere andere heater in zijn prijsklasse. Hierdoor kunt u, ook met de terrasverwarming aan, nog steeds zelf bepalen hoe u uw terras wilt verlichten.

De warmte-uitstoot van de LowGlare lamp is iets lager dan die van de Goldlamp. Dit komt door de extra coating, die een gedeelte van de IR-straling tegen houdt. Dit is echter een verschil van enkele procenten, wat verwaarloosbaar is. De twee foto's hieronder laten het verstrooide licht zien van de IP55 LowGlare en de IP55 Goldlamp. Duidelijk te zien is het verschil in intensiteit.

Prijs-kwaliteit van de Wardenaar IP55 LowGlare

Door de eenvoudige opbouw, zonder dimmer of schakelaar, blijft de Wardenaar IP55 LowGlare in een goede prijsklasse. Het is de meest betaalbare LowGlare lamp in ons assortiment. Voor wie wel graag de warmte wil kunnen dimmen of graag de heater schakelt vanuit de luie stoel: dit alles is mogelijk met een externe dimmer of een draadloos schakelprogramma.