Dat Solamagic vooruit strevend is en constant zijn producten fine-tuned dat wisten we al lang. Nu komen ze met een nieuwe lijn op de markt, die de sprekende naam "Basic" heeft. De naam spreekt voor zich; de heaters zijn basic. Althans, voor zover een Solamagic heater basic kan zijn. De luxe dingen van de ECO+ en de S1 zijn achterwegen gelaten. Zo blijft er een heater over die makkelijk in gebruik is en prima verwarmt, tegen een prijs die betaalbaar is. Zo wordt deze heater voor iedereen toegankelijk.

De Basic heaters zijn niet helemaal nieuw, het zijn vervangende heaters voor de Solamagic 1400 Go en Move. Naast een 1400 Watt variant is er nu wel een 2000 Watt variant, voor wie wat meer warmte zoekt.

Solamagic Basic Titanium

Solamagic Basic Titanium

De terrasstraler is voorzien van een aluminium T-beugel, welke ongeveer 30 graden kantelbaar is. Deze eenvoudige beugel is minder groot dan de bevestigingsbeugel van de ECO+ en S1. Bij de ECO+ en S1 is het verstellen wel makkelijker. De kast is gemaakt van stevig aluminium, wat door een poedercoating is beschermd tegen weer en wind. Qua looks is de Basic heater hetzelfde als de 1400 ECO+, op de beugel na. Een lange aansluitkabel van maar liefst 1,8 meter, maakt het toestel compleet.

Solamagic geeft 2 jaar garantie op dit toestel en op de lamp 1 jaar of 5000 branduren. Dit geeft aan dat Solamagic, net als wij, volledig achter het toestel staan en u er vanuit kunt gaan hier jarenlang plezier van te hebben.

Zowel de Solamagic 1400 Basic als de 2000 Basic zijn in de drie internationale kleuren verkrijgbaar. Dit zijn de kleuren; antraciet, titanium en wit (RAL 9010).

Hoe ervaren wij het toestel?
Sinds kort hangt de Solamagic 2000 Basic bij ons in de showroom. Door de T-beugel krijgt de Basic heater een heel ander uiterlijk dan een ECO+ heater. Het toestel is dan ook kleiner dan zijn grote broers (2000 ECO+ en S1 2000). Tot zover zijn wij zeer tevreden over het toestel; het is netjes afgewerkt, de lengte van de kabel is praktisch en de beugel is minder opvallend. Een nadeel is wel het verstellen van de stralingshoek. Dit dient te gebeuren met een inbussleutel en gaat dus niet zomaar.

Als de stekker in het stopcontact gaat en de heater aan gaat, is de warmte direct voelbaar. Het is een compacte, maar krachtige terrasverwarmer. Het licht de heater uitstraalt is wat geler dan we van Solamagic gewend zijn, maar zeker niet vervelend. De warmte is in ieder gevoel erg aanwezig en dat is dan toch waar het om gaat.

Met de prijs (€ 250,-) in het achterhoofd beoordelen wij de heater als goed. Het is een degelijk toestel van erg hoge kwaliteit. Dat de lamp eenvoudiger is dan die van de S1 2000 is voornamelijk te zien, maar ook te voelen. Er komt namelijk iets minder warmte vanaf. Al met al is de heater elke euro meer dan waard.