Terrasheaters hangen vaak buiten, daarvoor zijn ze ook gemaakt. Dit wil vaak wel zeggen, dat ze in weer en wind buiten hangen en daardoor flink wat te verduren hebben .

Schwank Classic met regenplaat.

Schwank Classic met regenplaat.

De meeste elektrische heaters zijn gemaakt van aluminium en hebben een hoge IP waarde. Dit wil zeggen, dat de heaters spatwater, spuitwater of zelfs volledig stof- en waterdicht zijn. Een regenbuitje is dan absoluut geen probleem. Bij gasheaters is dat niet het geval. Ze zijn niet van aluminium gemaakt, maar van gepoedercoat staal of roestvast staal.

Beschermplaat voor terrasheaters

Om de heaters te beschermen hebben de meeste fabrikanten van gasheaters ook beschermplaten ontworpen. Deze platen zorgen ervoor, dat de terrasheater in ieder geval droog hangt. Dit voorkomt onnodige waterschade of roestvorming. Vooral bij elektrisch ontstoken heaters is dit gewenst. Het gebeurt niet vaak en in principe zijn de onderdelen voldoende beschermd tegen vocht, maar voorkomen is beter dan genezen.

Beschermplaat als hitteschild

De beschermplaat van Alke fungeert hier als hitteschild.

De beschermplaat van Alke fungeert hier als hitteschild.

Buiten het beschermen van de heater kan een beschermplaat ook fungeren als hitteschild. Bijvoorbeeld de beschermplaat van Alke voor plafondmontage. Zonder gebruik van deze plaat moet bij een houten plafond de afstand van de bovenzijde van de heater tot het plafond minimaal 55 cm zijn . Wanneer de beschermplaat gebruikt wordt kan deze direct tegen het plafond gemonteerd worden. De afstandsbussen zorgen voor een veilige ruimte tussen de plaat en het plafond. Dit afstandsverschil van tientallen centimeters kan af en toe net doorslaggevend zijn om bijvoorbeeld de minimale ophanghoogte te halen.

Andere look en afwerking

Een beschermplaat is niet alleen functioneel, maar kan ook mooi zijn. Zo krijgt de TerrasSchwankheater een compleet ander gezicht als de regenplaat en omkasting gebruikt wordt.
De omkasting van Schwank heeft ook het voordeel dat de draden en de gasstraat netjes weggewerkt zijn. Een losse gasstraatafscherming is ook verkrijgbaar voor de Alke 81 en 101. Dit zorgt er ook voor, dat deze delen goed beschermd en niet meer in het zicht zijn.

TerrasSchwank met regenplaat en omkasting.

TerrasSchwank met regenplaat en omkasting.