Het dimmen van een heater is een luxe functie. Wanneer het nét te warm is, kan de heater wat gedimd worden. Sommige elektrische heaters hebben een ingebouwde dimmer; andere werken met een externe dimmodule of console.

Wanneer moet er gedimd worden?

Dimmen is niet altijd noodzakelijk. Sterker nog; vaak wordt de functie niet eens gebruikt. Er zijn situaties waarin een dimmer wel een prettige bijkomstigheid is. Als de loungehoek van uw terras bijvoorbeeld vervangen wordt door een hoge bartafel en u dus dichter bij de heater komt, kan het prettig zijn om de heater te kunnen dimmen. Wanneer u in de koude dagen buiten wilt zitten en daarom gekozen hebt voor een krachtige 2000 Watt heater, kan het in de zwoelere zomeravonden fijn zijn om voor wat minder warmte te kunnen kiezen.

Vaak gaat een dimfunctie gepaard met een bediening op afstand of via uw telefoon. Dit is dan ook vaak de reden dat de dimfunctie toegevoegd wordt.

Hoe kun je een infrarood heater dimmen?

Er zijn verschillende methodes om een infrarood heater te dimmen. Bijvoorbeeld het merk Solamagic heeft een optionele dimmodule geproduceerd, welke eenvoudig en snel te monteren is. Oók nog als na de aanschaf van het toestel blijkt dat alsnog een dimmer gewenst is. Verder zijn er verschillende schakelkasten leverbaar, die te gebruiken zijn voor alle heaters. Deze universele dimmers sluit u aan op de voedingskabel van de heater en zo kunt u via het kastje of een afstandsbediening de heater dimmen.

Er zijn ook toestellen leverbaar die standaard een dimfunctie hebben. Dit zijn bijvoorbeeld de Eurom Golden 2000 Amber Smart en de Eurom Golden 2000 Ultra RCD. Wilt u een andere heater dimmen, dan kunt u het volgende voorbeeld opvolgen.

Ik wil graag een Wardenaar IP55 1500 Watt heater dimmen

De IP55 heater van Wardenaar is niet standaard voorzien van een dimmer en er is ook geen bijbehorende dimmodule verkrijgbaar. Toch is deze heater eenvoudig te dimmen door de  stappendimmer van Infresco. Door deze dimmer tussen de heater en de wandcontactdoos te monteren kunt u via het kastje in stappen dimmen. De Infresco stappendimmer kan maximaal 1500 Watt dimmen.

Solamagic kunnen schakelen met de afstandsbediening van de zonnewering

Vaak wordt de zonnewering geschakeld met Somfy aansturing. Er is ook een dimmer verkrijgbaar die werkt met de Somfy afstandsbediening. Ook deze externe dimmer wordt aangesloten tussen heater(s) en wandcontactdoos. Middels de Somfy afstandsbediening kunt u nu de heater aan/uit schakelen en traploos dimmen. De externe dimmer van Somfy kan maximaal 3000 Watt dimmen.

 1. Infresco 10 stappen dimmer
  Infresco stappen dimmer

  Terrasheater dimmer in 5 stappen, tussen de 30% en de 100% kan met deze Infresco dimmer.

  € 129,00 Incl. BTW


 1. Somfy verwarmingsdimmer ontvanger 3000W Extern
  Somfy verwarmingsdimmer ontvanger 3000W Extern
  Middels de draadloze bedieningssystemen van Somfy kunt u eenvoudig de Solamagic straler dimmen met uw Somfy afstandsbediening.
  € 414,00 Incl. BTW