De Golden 2000 Amber Smart is het paradepaardje van Eurom. De splinternieuwe infrarood terrasheater is pas sinds begin november op de markt en nu al een groot succes. De handige gadgets maken het toestel tot een eenvoudig bedienbare heater, met vertrouwde techniek.

Heater met krachtige infraroodlamp

Eurom Golden 2000 Amber Smart

Eurom Golden 2000 Amber Smart

Door het gebruik van een moderne, krachtige Golden Amber lamp is deze heater zeer geschikt voor buitengebruik. De straling is namelijk niet gevoelig voor koude lucht of wind, maar doordringt de luchtlagen en verwarmt alles aangenaam. Deze nieuwe lamp straalt minder licht uit, maar juist meer warmte. Door het maximaal vermogen van 2000 Watt is er voldoende power voor een maximale oppervlakte van 25 m2 (fabrieksopgave).

De heater is flexibel inzetbaar door de bijgeleverde beugels. Hiermee is het toestel aan de wand en het plafond te monteren, maar ook aan een tent of parasol. Daarnaast worden er kettingen meegeleverd voor hangende bevestiging. Wanneer het toestel aan de wand of het plafond bevestigd wordt, kunt u het toestel 100º richten.

De Eurom Golden 2000 Amber Smart heeft isolatiewaarde IP65, waardoor het toestel volledig stof- en spuitwaterdicht is. Buiten monteren is dus geen enkel probleem. De aluminium omkasting zorgt voor een degelijk geheel. Ondanks het gebruik van aluminium zijn deze heaters en alle andere heaters van Eurom niet geschikt voor gebruik in kustgebieden. Dit komt door de zilte zeewind, wat ervoor zorgt dat het toestel gaat oxideren.

Heater dimmen met telefoon

De Amber Smart heeft een ingebouwde dimfunctie op Bluetooth. Hierdoor is het mogelijk om met een Smartphone de heater aan- en uit te zetten, maar ook is hij hiermee traploos dimbaar. Het werkt zeer eenvoudig middels een gratis app. Vanuit hier is het mogelijk om meerdere heaters aan te sturen. De app is overzichtelijk en makkelijk te bedienen. Gekoppelde toestellen worden in het overzicht zichtbaar. Middels een dropdown menu is ieder toestel onafhankelijk te dimmen, van 0% tot 100% van het totaal vermogen. Daarnaast is het mogelijk om een timer in te stellen. Hierdoor wordt de heater uitgeschakeld, zodra de ingestelde tijd verlopen is.

Door deze app is het dus mogelijk om de heaters van uit je luie stoel te bedienen. De App werkt op Bluetooth 4.1 en heeft daarmee een bereik tot maximaal 200 meter. Tot nu toe is het enkel mogelijk de heaters aan te sturen met een iPhone. Vanaf begin 2015 is de app ook beschikbaar voor Android en Windows Phones.

Ook is een afstandsbediening meegeleverd, waarmee de heater in- en uit te schakelen is en in drie standen is te dimmen. De afstandsbediening heeft een maximaal bereik van 2,5 meter.

De voor- en nadelen van de Eurom Golden 2000 Amber Smart heater op een rijtje:

Voordelen:

  • Dimbaar via Smartphone en afstandsbediening
  • Meerdere toestellen afzonderlijk te schakelen en te dimmen
  • Voordelig toestel in vergelijking met andere toestellen met dimfuncties
  • Golden Amber lamp: minder licht, meer warmte
  • Verschillende montage mogelijkheden
  • Verwarmt vele vierkante meters

Nadelen:

  • Oranje gloed
  • App alleen beschikbaar voor iPhone (Android en Windows medio 2015)
  • Toestel wordt warm aan de achterzijde
  • Afstandsbediening met klein bereik